Најновије

Чепурин: Увођење санкција Русији било би погубно за Србију

БEOГРAД - Увођење санкциjа Mоскви било би погубно пре свега за саму Србиjу, изjавио jе руски амбасадор Aлександар Чепурин у интервjуу за "Вечерње новости".

Чепурин (Фото: Медија центар)

"Видимо да српско руководство уопште не разматра такву варијанту. А и многе земље Европске уније траже могућност да напусте санкције", додао је Чепурин.
Он каже да се тенденција променила и очекује да ће се односи Русије са ЕУ и САД ревитализовати, "али на основу једнаких права".
Упитан да ли изјаве руског председника Владимира Путина да је Запад признао вољу народа Косова, а не признаје вољу народа Крима, наговештавају промену става Москве према статусу КиМ, Чепурин је рекао да је аналогија очигледна.
"Председник Путин говори о 'дуплим стандардима' - западњаци подешавају свако решење према својим интересима. Крим, за разлику од Косова, није био одузет након рата и бомбародвања", рекао је руски амбасадор.
На питање да ли очекује да особље руског центра у Нишу добије дипломатски имунитет који имају припадници НАТО, он је рекао да прављењепаралела између руско-српске сарадње у хуманитарној сфери и војне сарадње са НАТО, није коректно.
"Све док питање статуса РСХЦ-а остаје отворено - његово решење зависи од Београда. Сматрамо да је то позитивно утицало на рад Центра. Истовремено, Русија овде не врши никакав притисак и неће га вршити", истакао је Чепурин.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА