Најновије

Рецепт руског академика против старења и болести

Кад су код академика Александра Александровича Микулина, чувеног руског авиоконструктора, творца турбореактивних мотора, почели проблеми са здрављем, он је започео разраду метода које би омогућиле дуг и испуњен живот.

Само једна вежба успорава старење и чини вас здравима (Фото: pixabay.com)

Академик Микулин створио је гимнастику која се састоји од једноставних вежби, односно ударања петама о под.Ова техника ефикасно побољшава циркулацију крви, спречава зачепљење вена и нормализује крвни притисак.
Такође, побољшава се рад мозга: од осећаја тежине у глави, и болова, не остаје ни трага. Вежбе руског научника за чишћење крвних судова помогле су хиљадама оболелих од варикозних вена.
Ова гимнастика је посебно корисна за људе који су, на свом радном месту, приморани да седе или стоје дуже време. Препоручљиве су, чак, и онима којима је забрањено трчање или брзо ходање.
Његова метода је врло једноставна - треба се подићи на прсте тако да су пете уздигнуте од пода 1 цм, а онда се нагло спустити, осетивши лаки удар, какав се осећа при брзом ходу или трчању.
После тридесетак вежби, које се изводе по једна у секунди, следи пауза 5-10 секунди.
Вежбе могу да се обављају било где, у кући или приликом шетње, неколико пута дневно. Не треба подизати пете више од 5 цм, јер би то, уместо позитивног учинка, довело до непотребаног стреса и умора у стопалима.
Према мишљењу професора Микулина, ове вежбе одржавају организам у доброј форми, одлажу старење, избацују оксидансе и добра су превентива против тромбофлебитиса, инфаркта миокарда и шлога.
Судећи по томе да је овај научник за живота ушао у легенду због свог челичног здравља, о коме је почео да брине тек када га је, после педесете, на то натерао срчани удар, није на одмет испробати његову методу.
Извор: uspesnazena.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА