Најновије

ДОДИК КАТЕГОРИЧАН: Чак и ако забране референдум он ће се одржати

БAЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик не искључује могућност забране одржавања референдума о Дану Републике у РС, али је поручио да ће он, ипак, бити одржан.

Раде му о глави (Илустрација: Правда)

„Постоји могућност да дође до забране референдума или привремене мере, али ми ћемо референдум одржати. Референдум у РС-у је законит и заснован на нашем праву. Постоје различите идеје да се тај дан третира као дан државности, дан самосталности. Постоји низ могућности”, поручио је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.
Он је казао да најављени референдум за 25. септембар није референдум који се бави сецесијом или територијалним интегритетом.
„Ово је спровођење одлуке Уставног суда да питамо шта народ мисли о тој одлуци. Србија и њено руководство не подржавају, али ни не оспоравају референдум, рекао је Додик и додао:
„Мени је то сасвим довољно”.
Додик, је након јучерашњег састанка са државним врхом Србије у Београду, рекао да је веома захвалан председнику и премијеру Србије, Томиславу Николићу и Александру Вучићу.
„Веома сам захвалан руководству државе Србије што смо имали толерантан и конкретан разговор. 23 године смо несметано обележавали Дан Републике. Нико не може очекивати да Бакир Изетбеговић промени датум обележавања Дана РС, 9. јануар”, казао је Додик.
Према његовим речима, референдум је најбољи начин да Бошнајци буду питани о том датуму, а њихов је став да ли ће изаћи или не.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА