Најновије

Да ли је ово последњи Нокиа телефон?

Мајкрософт је изненадио тржиште и лансирао нови телефон Нокиа 216, моноблок са могућством убацивања две СИМ картице, који ће од октобра бити доступан у Индији и Пакистану, а по свој прилици је последњи који ће ова компанија да направи под овим именом.

Нокиа 216 ФОТО: ГСМарена

За само 37 долара добијате мобилни са батеријом јачине 1020 мАх, 16МБ РАМ-а, две ВГА камере од 0,3 мегапиксела, Опера Мини Броусер и друге апликације.
У тренутној ери смартфона, тешко је замислити икога ко користи телефон без "тачскрин" дисплеја, који не користи Андроид или иОС и нема апликације као што су ВхатсАп, Фејсбук, Инстаграм и друге. Међутим, на свету постоји доста тржишта на којима се смартфони сматрају луксузом и на њима још живе класични мобилни телефони.
Нокиа 216 укључују ФМ Радио3, МП3 и видео плејер, до 18 сати разговора, до 24 дана у стандбy режимну, Блутут 3.0 и Блутут аудио подршка за слушалице и друго
Ваше податке можете да складиштите на меморијској картици која може да буде до 32ГБ. Мајкрософт истиче да можете на мобилном да сачувате 2000 контаката.
Нокиа 216 долази у три боје - бела, црна и зелена, али је нејасно да ли ће бити уопште доступна у другим земљама.
Раније ове године Нокиа је потписала уговор о интелектуалној својини и стратешком бренду који омогућава ХМД (Нокиа корпорација) да креира нову генерацију Нокиа телефона и таблета. ХМД је објавио да је постигао договор да од Мајкрософта купи права на коришћење Нокиа бренда и одређених права на дизајн.
Како се наводи врло је вероватно да је ово последњи Нокиа телефон који је Мајкрософт направио.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА