Најновије

АКЦИЈА ПРОТИВ СРБА: Бакир наставља рат који је почео Алија!

Бакир Изетбеговић хоће рат! Председавајући Председништва БиХ и лидер СДА наставља посао који је започео његов отац Алија Изетбеговић.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Бакир Изетбеговић хоће рат! Председавајући Председништва БиХ и лидер СДА наставља посао који је започео његов отац Алија Изетбеговић.
Да ствар буде трагичнија, у акцији „Врућа касна јесен - рана зима“. коју је покренула Обавештајно-безбедносна агенција БиХ, учествују и поједини српски представници, тврде аналитичари за „Ало“.
Орхан Драгаш, директор Међународног института за безбедност, истиче да међународна заједница и велике силе морају реаговати на нове покушаје изазивања рата у БиХ и на Балкану.
- Бакир Изетбеговић услед бесмисла и безидејности своје политике настављио породични бизнис који је започео његов отац Алија, а то је изазивање нереда и рата - истиче Драгаш и додаје да Изетбеговића не треба потценити.
- Без обзира на Бакирово укупно стање, не треба га потценити, као што не треба потценити ни лудака који је јуче бацио „молотовљев коктел“ на „Мекдоналдс“ у Београду - упозорава он и истиче да међународна заједница и велике силе морају реаговати на нове покушаје изазивања рата у БиХ и на Балкану.
- Што се прислушкивања Вучића пак тиче, то је срамота и брука за наше безбедносне службе, пре свега БИА, која мора контраобавештајно да штити премијера. Ако једна бесмислена организација као што је ОБА може да прислушкује премијера Србије, онда је БИА зрела за распуштање, а њено руководство треба да буде позвано на кривичну одговорност, да објасни шта оперативци важније раде од заштите уставног поретка земље и премијера - истиче директор Међународног института за безбедност.
Драгомир Анђелковић, политички аналитичар, наводи да оно што ову акцију чини трагичном јесте учешће појединих српских представника.
- Колико знам и колико ми моје информације кажу, таква акција је стварно покренута. Усмерена је против државног врха Србије, али и генералног функционисања држава Србије и Републике Српске - истиче Анђелковић и наводи да у акцији учествују и кадрови појединих српских странака које су на власти у Сарајеву.
- Оно што ту акцију чини још трагичнијом јесте да осим босанскохерцеговачких муслимана повезаних са Бакиром Изетбеговићем у њој учествују и српски представници, кадрови појединих странака које су на власти у Сарајеву. Трагично је, јер су се нашли и Срби који у том подухвату учествују против свог народа. Без обзира на те претње, Република Српска и Србија ће наћи начин да се томе ефикасно супротставе - закључује Анђелковић.
Подсетимо, ОБА, на чијем се челу налази исламиста Осман Мехмедегић Осмица, покренула је акцију „Врућа касна јесен - рана зима“ с циљем потпуног дестабилизовања Србије и Републике Српске, открио је јуче „Ало“ из поверљивог обавештајног документа у који је имао увид.
Ненад Поповић: Умешана је и страна служба
Ненад Поповић, председник СНП-а, наводи да босанска служба овакву акцију не би могла да спроведе без подршке једне стране обавештајне службе. „Босанска служба то не би била у стању да уради без подршке обавештајне службе једне од земаља лидера ЕУ. Циљ тих активности је додатна дестабилизација Србије. Српски народ се поново налази пред великим безбедносним изазовима у региону. Зато је данас од највеће важности да Србија и Република Српска буду сложне и одлучне у одбрани српских државних и националних интереса“, поручује Поповић. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА