Најновије

ПАКУЈУ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! Ево због чега западни моћници оптужују Путина за ратне злочине!

Западни истражитељи прекјуче су званично оптужили руског премијера Владимира Путина за обарање малезијског авиона са 298 путника 2014. године над Украјином, и то без доказа.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Тај фабриковани извештај само потврђује да ЕУ и САД планирају да оптуже Путина за ратне злочине и за њим распишу међународну потерницу.

Одбили руске доказе

Тим истражитеља, које су чинили Белгијанци, Аустралијанци, Малезијци и Украјинци на челу са Холанђанима, објавио је да је "боинг" "Малезија ерлајнса" на лету МХ-17 од Амстердама до Куала Лумпура оборен руским ПВО системом "бук", који има и украјинска војска.
- На основу резултата истраге може се закључити да је авион на лету МХ-17 17. јула 2014. оборен ракетом серије 9М-38 коју је испалио систем "бук". Тај руски ПВО систем довезен је на украјинску територију из Русије и након лансирања пројектила враћен преко границе - навео је Вилберт Паулисен, директор одељења за криминалистичке истраге холандске полиције.
Он је тако практично оптужио Русију и Путина да снабдевају оружјем проруске борце у Украјини, што Кремљ све време негира.
Истражитељи тврде и да руски докази да је "боинг" погођен из села Зарошенско, које контролишу украјински неонацисти, нису ваљани. Тако је, према наводима Запад,а авион оборен из села Первомајско, где се налазе проруски борци. Представљени су и аудио-снимци који, наводно, доказују да су проруски борци тражили Русији систем "бук" и наводно га и добили.
Такође, наведено је и да је 100 људи било задужено да превезе "бук" из Русије у Украјину и за лансирање ракете, међутим, западни истражитељи нису с њима разговарали. Навели су да ће то накнадно урадити, али да не знају колико ће им времена бити потребно за то.
С друге стране, Русија тврди да је истрага о обарању авиона намештена. Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова навела је јуче да су међународни истражитељи омогућили Кијеву да фабрикује наводне доказе у своју корист.
- Предлагали смо да од почетка сви радимо заједно, али нас је одбио холандски тим који је водио истрагу. Истовремено, Украјина је учествовала у истрази. То им је дало предност и омогућило да намештају доказе и утичу на резултате истраге - истакла је Захарова.

На ивици светског рата

Да је извештај фабрикован потврдио је и дипломатски извор. Он каже да је реч о прљавој кампањи Брисела и Вашингтона да Путину "напакују" оптужницу за ратне злочине.
- Путин би требало да буде оптужен да је касапин који је лично наредио ратне злочине. Хоће да за њим распишу међународну потерницу, уцене му главу и тако покушају да га елиминишу из светске политике - навео је извор.
Како је он  рекао, Запад покушава да Путина оптужи и за бомбардовање хуманитарног конвоја у сиријском граду Алепу 19. септембра, кад је настрадало 20 људи.
- Хоће да му напакују оптужбе за масакр хуманитараца. Желе да покажу да је Путин лично наредио бомбардовање, иако је Москва демантовала своју умешаност, а власти у Дамаску објавиле снимке који доказују да су конвој напали терористи Исламске државе - рекао је  извор, и нагласио да ће Запад, ако оптужи Путина за ратне злочине, гурнути свет на ивицу светског рата.

Новинар САД: Сателит САД снимио украјинске војнике како руше "боинг"

Америка има доказе да је малезијски авион оборила украјинска војска, али не жели да их објави, да би кривицу свалила на Русију, тврдио је својевремено амерички новинар Роберт Пери. Он је рекао да му је извор из администарције САД открио да је амерички сателит све снимио и да снимци показују да су "боинг" обориле пијане украјинске трупе системом "бук М1".
- На снимцима се види да је авион срушен ПВО системом, а да су људи око њега обучени у војне униформе које личе на украјинске. Постоје и сумње да су војници били пијани, јер се око њих види гомила пивских флаша - навео је Пери, који је некад радио за Асошијетед прес и "Њузвик".
Амерички новинар је рекао да су САД и цео Запад без доказа одмах осудили Русију.
- Чак је и Москва позвала САД да објаве снимке свог сателита, међутим, америчка администрација је навела да њихов уређај није био изнад Украјине у време рушења авиона. Такође, САД су објавиле да знају да је руски војни камион са "бук М1", којим је оборен малезијски авион, из Русије ушао у Украјину пре несреће и да је изашао два дана касније. Како су то могли да знају ако сателит није био изнад украјинске територије - питао је Пери.

Произвођач "бука": Украјинци оборили авион

Руски произвођач противваздухопловног система "бук М1" "Алмаз-Антеј" у свом извештају тврди да је малезијски авион оборен из места Зарошенско, које су контролисале украјинске снаге и да је истрага намештена.
- Урадили смо три симулације пада авиона и сви резултати показују да су летелицу оборили Украјинци. Доказе смо послали холандском тиму, а међу њима су и неки подаци који су означени као строго поверљиви. Упркос томе, та истрага се није базирала на техничким подацима и очигледно су користили лажне доказе - рекао је Михаил Малишевски, главни дизајнер у компанији.

Одбили руске радарске снимке

Међународни истражитељи нису узели у обзир руске радарске снимке који показују да проруски борци у Украјини нису имали везе са обарањем малезијског авиона.
- Иако смо понудили бројне доказе, између осталог и радарске податке, истражитељи су одбили да их размотре. Једино што су навели јесте да ће их можда погледати - навели су руски истражитељи.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА