Најновије

Шаховско братимљење: Србија против Италијe!

Шаховски клуб „Видиковац“ од 02. до 04. септембра ове године угостио је младе италијанске шахисте, чланове шаховског клуба „Остиа“ из Рима. Шаховско братимљење почело је прошлог лета, када је 12 наших талентованих младих играча боравило у главном граду Италије, а ове године се потврдило у Београду, у организацији шаховског клуба „Видиковац.”

Такмичење у шаху у организацији шаховског клуба „Видиковац” (Фото: Правда)

„Италијане смо у ова три дана водили да обиђу Храм Светог Саве, Кнез Михаилову, Калемегдан, да разгледају град отвореним аутобусом, да виде нашу Аду, али и да испробају српску традиционалну кухињу. Родитељи који су пошли у пратњи своје деце били су позитивно изненађени колико се разликује српско гостопримство од њихове медијске слике које су до сада имали о Србији. Посебно се захваљујемо Државном секретару МУП-а, без кога ова манифестација и представљање Србије не би било на овако високом нивоу“ - рекла је Марија Лукић, организатор сусрета и Председник шаховског клуба „Видиковац“.

Централни догађај је био Ревијални шаховски двомеч на 11 табли, који се играо двокружно на темпо од 15 минута по играчу. На свечаном отварању, госте из Италије је поздравио Државни секретар Министарства унутрашњих послова, господин Милосав Миличковић, који је као директор турнира повукао први потез и тиме отворио такмичење. Он је у име Владе Србије, младим италијанским шахистима и пратиоцима, пожелео добродошлицу у нашу земљу и између осталог рекао: „Као спортиста, волим да се такмичим и побеђујем али данас победа није битна. Осим игре ви доприносите да се негују добри односи две земље. Надам се да ћете из Србије и Београда понети добре утиске и лепе успомене.“ 

Председник Градске општине Раковица, Владан Коцић је у име домаћина скупа госте поздравио следећим речима: „Желим вам добродошлицу у Раковицу, поносан сам што сте гости наше општине. Осим такмичења, битно је и дружење. Надам се да сте се лепо провели и да ће вам Раковица остати у лепој успомени“.

На мечу је тријумфовао домаћин – шаховски клуб „Видиковац“. Медаље и трофеје такмичарима уручили су председник Градске општине Раковица Владан Коцић и члан општинског Већа Снежана Предојевић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА