Најновије

Кланица у Сирту: Исламска држава моли за милост! (ВИДЕО)

Нове сцене интензивних борби су забележене на улицама либијског града Сирта, у коме се владине снаге и милитанти ИД-а боре за контролу.

Хаос на улицама Сирта (Фото: Синхуа)

Либијске владине снаге са седиштем у Триполију које подржавају УН, уз асистенцију америчких ваздушних удара покушавају да Сирт врате под своју контролу. САД су покренуле ваздушне ударе на захтев либијске владе 1. августа. Планирано је да се операција заврши 30. августа, али је накнадно продужена и током септембра.ИД је преузела контролу над Сиртом у јуну 2015. године, у вртлогу нестабилности који је настао након бруталног свргавања бившег либијског лидера Муамера ел Гадафија. Бригаде лојалне либијској влади, највише из Мисрате која се налази око 230 километара од Сирта, улажу крајње напоре како би под своју контролу вратиле овај приморски град. Милитанти ИД-а се налазе у тоталном окружењу и моле да изађу из града. Међутим, либијске владине снаге им то не дозвољавају, већ настављају да уништавају њихова упоришта у граду.

Прошле недеље је Пентагон саопштио да су џихадисти повратили контролу над три кварта у Сирту, са снагама које не броје више од 200 милитаната. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА