Најновије

"Темер, напоље!": Десетине хиљада Бразилаца на улицама против пуча

Масовни протести су се проширили Бразилом након што су десетине хиљада људи изашли на улице да изразе незадовољство против пуча, како називају смену председнице Дилме Русеф. Највећи скуп у Сао Паулу се завршио насилно, када је полиција интервенисала како би разбила масу.

Нереди у Бразилу (Фото: Youtube Printscreen)

Бразил је већ једном продрман серијом великих протеста. Највеће демонстрације су одржане у Рио де Жанеиру и Сао Паулу. Нешто мањи протести били су у Куритиби и другим бразилским градовима. Нису заобишли ни главни град Бразилију.
Више од 50.000 људи је учествовало у демонтрацијама на улицама Сао Паула захтевајући да нови председник Мишел Темер одступи, док је такође неколико хиљада учествовало у демонтрацијама у Рију.
Демонстранти захтевају нове изборе, узвикујући "Темер, напоље!" На фотографијама се могу видети многи људи који марширају бразилским градовима и носе плакате са натписима попут "Не пучу". Протести су почели мирно, али су се неки завршили насиљем и сукобима са полицијом.
Једна од насилнијих група је направила инцидент у станици подземне железнице уништавајући је и гађајући полицију опремљену за разбијање демонстрација. Полиција је саопштила да је морала да испали сузавац како би спречила вандализам. Такође су коришћени и водени топови. Када је упитан о протестима који се догађају у Бразилу, председник Мишел Темер је умањио њихов значај.
- Тамо је било 40, 50, 100 људи, ништа више од тога. То су мале групе, никако популаран и значајан покрет. У популацији Бразила од 204 милиона људи, они нису репрезентативни – рекао је Темер током самита Г20 у Кини.
Протести у недељу су били највећи од када је Темер на челу Бразила заменио Дилму Русеф. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА