Најновије

СПРЕМА СЕ ХАОС: Овај потез Турака шокирао Курде, да ли ће попустити (ВИДЕО/МАПА)

Taкозвана Слободна сиријска армија прогласила је последње упориште Исламсе државе на северу Алепа својом ратном зоном. ССА која је, уз подршку турских тенкова, очистила од Исламске државе простор уз сиријско-турску границу до Еуфрата сада је град Ал-Баб и околину прогласила за своју ратну зону иако су њихове трупе удаљеније од тог места од снага Курда па чак и Сиријске арапске армије.

Aл Баб проглашен ССА ратном зоном (Фото: southfront.org)

Овим су Турци и тзв. ССА фактички поручили Курдима да не покушавају они да напредују ка граду Ал Баб или ће бити нападнути. Уколило САА освоји Ал Баб пре Курда тиме ће осујетити намеру Курда да споје са својим сународницима који држе велику територију уз турску границу западно од Азаза. 

На Курдима је да изаберу: рат са Турцима или да одустану од Ал Баб-а. Курдске снаге које напредују из оба правца налазе се много ближе Ал Бабу од САА. Уколико САА и Турци први освоје град, ССА би могла да са те стране нападне Сиријску арапску армију у Алепу и закомпликује битку за овај град и донесе додатни хаос у Сирију. Kaко тече битка терориста и САА на југу Алепа погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА