Најновије

ПАКАО НА КОРИДОРУ! Џихадисти пуцају на цивиле! Не дозвољавају им да напусте Идлиб!

Група терориста окупљена око Хаџата Тахрира ал-Шама пуца на цивиле и не дозвољава им да напусте подручја у Идлибу која су под контролом џихадиста.

Цивили већ данима покушавају да напусте ратна подручја у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Локални медији преносе да џихадисти већ скоро 10 дана користе силу и пуцају на цивиле који беже из области које под контролом држе припадници Хаџата Тахрира ал-Шама.

Према последњим извештајима, џихадисти су пуцали на цивиле у близини хуманитарног прелаза Абу Духур.

Терористи су потом испалили и неколико пројектила, јер су цивиле покушали да дођу до подручја које контролише Сиријска арапска војска.

Иако је овај прелаз недавно отворен, само неколико цивила је успело да пређе из области које су под контролом џихадиста. Наиме, припадници Хаџата Тахрира ал-Шама упорно одбијају молбе да допусте да цивили напусте ово ратно подручје.

Извор из САА навео је да постоји низ разлога због којих терористи не дозвољавају цивилима на пређу на супротну страну. Главни разлог је тај што сумњају да међу цивилима има доста шпијуна који раде за САА.

Извор из сиријске војске рекао је да постоји низ разлога који стоје иза одбијања Хаиат Тахрир Ал-Схама да дозволи цивилима овај коридор; међутим, каже да је један од главних разлога њихове сумње да су ти људи радили као шпијуни за владу.

Прочитајте ОВДЕ како САА истребљује џихадисте.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА