Најновије

ПЛЕНКОВИЋ: Милановић и ја немамо баш никакве сличности!

Шеф ХДЗ Андреј Пленковић, као и његов противкандидат за премијерску функцију и лидер Народне коалиције Зоран Милановић, противи се великој коалицији и тврди "да између њих двојице нема ама баш никакве сличности".

Андреј Пленковић (Фото: Јутјуб)

Важно је, каже, да хрватски гласачи имају избор.
- “Ми нисмо у рату, нашšа економска и социјална ситуација је сложžена, али није таква да би то захтевало неку врсту владе националног јединства. Зато отклањам и могућност велике коалиције сада, а отклањам и могућност нових избора” - рекао је Пленковић у интервјуу за загребачки "Јутарњи лист".
Он мисли да би то за Хрватску била катастрофа јер би то значило да није у стању, како каже, да пројектује најважнију идеју коју је имао у старту свог ангаžмана, а то је да ХДЗ мора да пројектује политичку стабилност у земљи.
- “Склон сам томе, ако постоје стратеšка питања око којих се захтева шšири договор, да он можžе бити, али то не значи велику коалицију” - рекао је Пленковић.
Он тврди да на ХДЗ са стране није било притисака за формирање такве коалиције.
“- Што се тиче ЕПП-а, апсолутно не. Нисам у контактима са страним политичарима, нити сам у једном тренутку видео такву жžељу” - рекао је Пленковић и додао да се, напротив, њему чини да је реч о спину који долази с леве стране политичког спектра и има за циљ да ослаби ХДЗ, па чак и њега као лидера, односно да се покаже, како је рекао, неки знак једнакости између Милановића и њега.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА