Најновије

ЛДП: Дачић пали фитиљ национализма!

Ивица Дачић својим најновијим изјавама свесно нарушава односе у региону и поново изазива и провоцира реакцију земаља у суседству, став је Либерално демократске партије.

Јовановић - Дачић (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Како се наводи у саопштењу странке Чедомира Јовановића, а као реакција на изјаву Ивице Дачића да Србија треба да гласа против интереса суседа који је нису подржали у УНОСКО-у или по питању независности шиптарске државе на Космету, српски шеф дипломатије је у само једној својој изјави отварио нове вербалне сукобе са сваком земљом у окружењу. "Изазивајући Хрватску, Црну Гору, Македонију министар спољних послова неодговорношћу поново гура регион у нарушавање односа какви су били карактеристични у години за нама", сматрају у ЛДП-у и додају да уместо спуштања тензија, Дачић отвара фронтове који апсолутно не одговарају интересима Србије у овом тренутку, а све због своје себичне амбиције да у предстојећој кампањи повећа националистичку реторику.
Како тврде, Србија нема право да интересе својих грађана подређује нечијим амбицијама, "а посебно не онима који сваки тренутак искористе да нас подсете да ће баш они бити препрека коначном помирењу у региону и несметаној сарадњи". Према њиховом мишљењу, Дачић као министар нема право да своје личне ставове кандидује као званичну државну политику и мора да пази на тежину изговорених речи ако је способан да разуме да сваки потез Србије изазива и одређену контрареакцију. "Србија је дужна да чува стабилност региона и пресудно утиче на креирање атмосфере која ће свим грађанима обезбедити мир и сигурност. Она нема права на овакве вербалне излете, пошто нас блиска историја учи да је тако мало потребно да се запали фитиљ национализма", закључује се у саопштењу странке Чедомира Јовановића. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА