Најновије

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ: 9. јануар - Дан Републике Српске! (ВИДЕО)

Упркос жестоким размимоилажењима власти и опозиције у Српској, по питању Дана Републике влада јединствен став.

Дан Републике Српске (Илустрација: РТРС)

Српска ће славити свој дан без обзира на одлуке Уставног суда БиХ, јер на то имамо право, поруке су српских политичара у протеклих неколико месеци. Упркос сталним нападима из Федерације, Република Српска неће се одрећи свог дана, јасни су ставови свих странака из Српске. Све је спремно за обележавање 25 година од настанка, а то показује и слика из главног града. Бањалука је окићена заставама Српске. Застве су постављене на централном градском тргу и дуж главних саобраћајница. Предвиђени су традиционални пријеми представника законодавних и извршних органа и институција Републике Српске, правосудних органа, представника Републике Српске у заједничким органима Босне и Херцеговине, представника верских заједница, културних и научних радника, представника борачких организација, спортиста, студената, награђених ученика и медија.
У оквиру обележавања Дана Републике Српске биће положени венци на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменику бањалучким бебама, као и полагање венаца на спомен-обележју бившег председника Републике Српске др Милана Јелића. Свечана академија поводом Дана Републике Српске биће одржана 9. јануара у спортској дворани "Борик". На Дан Републике биће организована и парада полицијских снага, а како је нагласио министар унутрашњих послова РС Драган Ликач, оваква парада до сада није виђена у Српској.
"Ово је један велики изазов за полицију која ће бити укључена у параду, али ће је и обезбеђивати, као и сва друга дешавања поводом 9. јануара", рекао је Лукач. На обележавање Дана Републике Српске свој долазак је потврдио председник Србије Томислав Николић и више министара из Владе Србије.  Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА