Најновије

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК: Новак забележио прву победу у 2017! (ВИДЕО)

Српски играч се у првом сету успео да се извуче и да од 1:5 прво освоји тај део игре, а затим да у другом знатно лакше дође до победе.

Прва победа Новака Ђоковича у 2017. (Фото: ЈуТјуб)

Од зимског сна до првог корака ка одбрани титуле у Дохи. Такав пут је прошао Новак Ђоковић на старту такмичења у Катару против Јана-Ленарда Штруфа (Немачка) - 7:6 (7:1), 6:3. Ушао је Немац у меч растерећено. Свестан да нема шта да изгуби и да би евентуална победа била највећи његов успех у досадашњој каријери. Таква игра му је донела резултат. Играо је одлично, сервирао готово без грешке, направио два брејка и повео са 4:0. Тек у петом гему је Новак успео да се “разбуди” и да се “упише” на семафору. Одсервирала су обојица добро своје гемове, па је Штруф добио прву прилику да стигне до вођства. Рука се “стегла”, Новак је то искористио, затим добрим сервисом смањио на 5:4. Добио је Јан још једну шансу, поново сервирао за сет, али је Србин још једном јасно ставио до знања због чега је толико дуго у врху, освојио је три поена у низу, изгубио четврти, али је петим вратио ствари на своје место (5:5). Ноле је био сигуран, Јан успео да се консолидује и да одведе меч у тај-брејк. Одлучујући гем је српски играч започео силовито, освојио пет поена у низу и тако практично све решио (7:1). Добро је наш тенисер започео други сет и одмах одузео сервис ривалу. Затим је дошло до малог опуштања које је Немац покушао да искористи са две прилике за брејк, али је Новак одмах подигао ниво игре, извукао се из неугодне ситуације и потврдио брејк. До краја меча је Ђоковић још једном “брејкнуо” ривала и обезбедио пролазак у следећу рунду. Наредни ривал биће му бољи из меча Орасио Зебаљос (Аргентина)-Флоријан Мајер (Немачка).

Новогодишња честитка

Одмах је на камери Новак на српском написао “Срећна нова година”, а затим имао интервју на терену. - Прво да честитам Нову годину свима и да им пожелим пуно среће, здравља и успеха. Што се меча тиче, нисам добро започео дуел, Штруф је повео са 5:1, играо добро, агресивно и непредвидљиво. Ипак, успео сам да пронађем ритам на време и да дођем до победе - рекао је Новак. Новинара је занимало и како би волео да изгледа АТП листа за пар месеци с обзиром на то да ће са Ендијем Марејем водити борбу за трон. - Не гледам толико унапред. Срећан сам у Дохи, Катар већ има тениску традицију и увек ми је драго када се вратим - поручио је Ђоковић. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА