Најновије

СРБИЈА У ПРОБЛЕМУ: Притисци због Косова, Русије и Српске!

Бивши министар иностраних послова СР Југославије Владислав Јовановић очекује да ће у 2017. години на Београд бити вршен притисак како би се дистанцирао од Републике Српске, а да би БиХ могла да се централизује.

Притисак на Србију да се дистанцира од Републике Српске (Фото: Синхуа)

Јовановић сматра да ће се власти у Београду суочити и са уценама у вези са самопроглашеним Косовом због тежњи Запада да га уведе у УН, као и да ће посебан трн у оку ЕУ и САД бити ојачано присуство Русије, Кине, па и Турске на Балкану.
Он каже да као потенцијално извориште турбуленција не треба занемарити ни захтев Хашког трибунала за изручење троје чланова Српске радикалне странке због непоштовања овог суда.
Професор Факултета политичких наука у Београду Иво Висковић сматра да Србија и током 2017. године треба да очекује притиске у вези са Бањалуком.
- И током ове године Србија треба да очекује притиске да примири председника Републике Српске Милорада Додика и његове амбиције - рекао је Висковић.
Он је констатовао да није добро да се од Београда тражи да "дува у врућу супу коју су други закували".
- Било би добро да се ове године макар превазиђу решиви проблеми у региону, пошто многи од њих опстају због неспремности политичких елита да се са њима ухвате у коштац - каже Висковић. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА