Најновије

ПАЛМА: Радуловићу је место у "Звездама Гранда"

Социјалисти и Јединствена Србија ће после Божића одлучити хоће ли имати свог председничког кандидата - каже у интервјуу за "Блиц" лидер ЈС Драган Марковић Палма.

Палма (Фото: jedinstvenasrbija.org.rs)

Он сматра да коалиција СПС/ЈС треба да има свог кандидата, али не по сваку цену.
- Ми смо на републичком нивоу у једној много већој коалицији. Уколико са Српском напредном странком постигнемо договор да све странке тог владајућег блока стану иза једног кандидата, нећу имати ништа против. Међутим, о томе онда тек треба разговарати.
Шта ако се не договорите?
- Ако не дође до договора, наравно да у том случају коалиција СПС/ЈС треба да има свог кандидата и то ће онда бити Ивица Дачић.
Да ли мислите да је Томислав Николић добар као потенцијални заједнички кандидат владајуће коалиције?
- У овом тренутку не размишљам о Томиславу Николићу, нити о другим конкретним именима из других странака које нису део моје коалиције. Разговараћемо. Оно што је Николић досад радио није било лоше за Србију. Ипак, када би у следећу недељу били избори, а ми не успемо да постигнемо договор са коалиционим партнерима, Дачића бисмо кандидовали.
Зар не мислите да бисте у случају да немате свог кандидата могли да угрозите рејтинг коалиције СПС/ЈС, као што би и за ДС, на пример, могло да буде штетно да немају свог кандидата?
- За нас не може да буде штетно, ми смо у власти. Тим који на републичком нивоу добро сарађује и показује резултате, не треба да се сукобљава на темама каква су председнички избори.
Да ли је тачно да сте Дачићу једном приликом рекли да ћете ви бити кандидат ако он неће?
- Није тачно. То су новинске конструкције.
Како коментаришете две струје у СПС и лошу атмосферу међу социјалистима?
- Нема две струје. Понекад се из контекста извлаче неке ствари или појединци изговоре нешто што не би требало, али на страначким органима увек је закључак да коалиција са СНС треба да опстане, колико је мени познато.
Шта мислите о Саши Јанковићу и Вуку Јеремићу као председничким кандидатима?
- Јанковић је злоупотребио функцију. Последњих година напада Владу, премијера, поједине министре... Све је радио да уруши њихов углед, а сад се види да у 99 одсто случајева није био у праву и да је имао скривену намеру. Он има исте шансе као када би учешће на маратону узео човек од 80 година и трчао против неког ко има 40. Остаће му једино дрес да је био учесник. Јеремић, с друге стране, нема страначку инфраструктуру, има хипотеку ДОС-а коју је носио и такође нема никакве шансе.
Да ли су Србији потребни ванредни парламентарни избори?
- Нису. Међутим, о томе одлучују Александар Вучић и СНС и шта год да одлуче, наша коалиција је спремна.

Није тачно да у СПС постоје две струје

Јединствену Србију напустио је један потпредседник, али и неки одбори. Да ли ви то губите утицај у странци?
- Таман посла. Потпредседник у Лесковцу нас је напустио пре годину и по дана, па смо на последњим изборима тамо прешли цензус, иако смо изашли самостално. Функционерима који мисле да ће им негде другде бити боље, желим срећан пут.

Радуловић као јаре у тарабе

Саши Радуловићу је место у "Звездама Гранда", мада ни код Саше Поповића не може да прође. ДЈБ је увежбан хор, перформанс у скупштини су спремали три месеца. Радуловић је уништио све фабрике где је био стечајни управник, а сад пева као јаре кад заглави ногу у тарабе. Мислио сам да он има аргументе, контрапредлог, а он црта Пинокија. Народу је доста перформанса.

Без бакшиша за трубаче

Драган Марковић новогодишње празнике традиционално проводи на Копаонику, преко дана, у друштву супруге скија и ужива на снегу. На стази су их јуче изненадили трубачи обучени у одела Деда Мразова. Вече је резервисано за опуштање у кафани. Новогодишњу ноћ Палма је провео у хотелу "Гранд", где је наступала Сека Алексић. Када су после поноћи дошли трубачи, запутили су се право за његов сто, где је био са Новицом Тончевим. Ипак, бакшиш је изостао, али доброг расположења није мањкало. 
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА