Најновије

ШОКАНТНО: Судбину Европе одредиће Путин, Трамп, али и човек у црном!

Амерички новоизабрани председник Доналд Трамп, руски лидер Владимир Путин и неименовани "човек у црном", који симболично представља терористичку претњу, највише ће утицати на Европу у овој години, предвиђа портал "Еурактив".

Путин и Трамп (Фото: kremlin.ru/ flickr.com)

Међу десет особа које ће снажно утицати на европска збивања портал убраја и лидера пољске владајуће странке Јарослава Качињског, холандског политичара Герта Вилдерса и лидера француског Националног фронта Марин ле Пен.
Качињски пркоси Бриселу Уставним судом и продубљује поделе између Истока и Запада Европе.
Вилдерс је лидер Слободарске странке, која би према анкетама могла постати најјача у холандском парламенту, а води антиисламску и антиимиграциону политику.
Вилдерс, највероватније, неће успети да формира владу, али би његова победа могла охрабрити Французе и Немце да гласају за крајњу десницу, наводи портал. Марин ле Пен могла би бити изабрана за новог председника Француске на мајским изборима, а она најављује напуштање еврозоне, а онда и потпуни излазак из ЕУ. Тако је турски председник Реџеп Тајип Ердоган међу политичарима који ће ове године одређивати судбину Европе. Он прети да ће раскинути споразум са ЕУ о задржавању миграната. Међу најважнијим особама у 2017. години "Еурактив" сврстао је комесара ЕУ за тржишно пословање Маргарет Вестагер због њене борбе против мултинационалних компанија које избегавају да плаћају порезе, те председника Европске централне банке Марија Драгија. На попису оних који ће највише утицати на Европу у 2017. години је и неименовани "човек у црном". - Тај човек почео је да мрзи Европу у којој живи. Исламска држава покренула је његов бес и подстакла га да делује - наводи портал. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА