Најновије

Карл Роув: Путин је од почетка знао да га се Обама плаши…

Потези председника Барака Обаме против Русије прошле недеље су били премали и веома закаснели, након свих година током којих га је руски председник Владимир Путин сматрао слабим лидером који се може кињити, рекао је Карл Роув, политички стратег и заменик шефа особља бившег америчког председника Џорџа В. Буша у понедељак.

Обама и Путин (Фото: РИА)

“Путин је одмерио Барака Обаму и његов кабинет још на почетку,” наводи дописник за  Fox News Карл Роув у “Happening Now” програму.
“Они су очајнички покушавали да остваре добре односе са Русијом, до те мере да су нарушили односе са своја два савезника.”
Како наводи Роув, драма је почела када је Обама, непосредно након преузимања мандата, повукао ракетне одбрамбене системе и објекте намењене Пољској и Чешкој Републици, након што су обе земље прошле кроз “невероватан пакао.”
“Без икаквих преговора са Русијом о томе шта Америка добија заузврат, и без икакве претходне напомене, нити обавештења датог Пољској и Чешкој Републици, Обама је повукао те објекте,”наводи Роув и додаје: “мислим да је Путин из тога извукао закључак да је Обама слаб човек који жели да буде на његовој доброј страни и може да манипулише њиме колико год може, што је и радио скоро константно у протеклих осам година.”
Док су неки окарактерисали овај потез као “гест добре воље,” Роув тврди да је то био потез који иде Русији у корист.
“Они су анексирали Крим, дестабилизовали Украјину, претили Балкану и Скандинавији, у сваком међународном питању – виртуелно сваком међународном питању – Руси су поткопавали интересе Сједињених Држава.
Тај добровољни гест му ништа добро није донео,” изјавио је Роув.
Чак и ове јесени када је Обама рекао Путину да “прекине” са хаковањем изборних питања у САД-у, Путин је већ прикупио материјале и успоставио мрежу за њихову дистрибуцију, поручује Роув.
Изабраник за будућег председника Доналд Трамп је често говорио како је Путин паметан али се Роув не слаже са тим.
“Мислим да он има јак инстинкт који му говори шта ће му ићи у прилог,” изјављује Роув, напомињајући да би САД требало да препозна да им он није пријатељ.
“Он се активно залагао против наших интереса и наставиће да се залаже уколико му наш нови председник од почетка не стави до знања да њиме није могуће манипулисати,” рекао је Роув и додао: “Путин поштује снагу.” Личност године нису ни Трамп, ни Путин, већ овај бесмртни руски полицајац,а ОВДЕ погледајте  и зашто!
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА