Најновије

ВУЧИЋ: ЕУ да нам не соли памет, тражићемо изручење Харадинаја!

Премијер Александар Вучић коментаришући хапшење Рамуша Харадинаја изјавио је да је добро да је право изнад политике.

Рамуш Харадинај (Фото: Синхуа)

Како каже, тужилаштво има бројне доказе и оптужујуће ствари и не би волео да Француска “као озбиљна и правна држава не поступи у складу са правом него са политичким ставовима“.
Вучић ту наводи да би то онда поставило питање како би Србија реаговала у реципрочној ситуацији.
На питање да ли ће Србија званично тражити изручење Харадинаја Вучић је кратко одговорио: „Него шта ће“. 
- Имамо човека за толика дела да не можете да их побројите. Нико нема право да руши одлуке независног тужилаштва - навео је Вучић. 
На питање да ли постоје притисци око Харадинаја Вучић каже да не зна како се врши притисак и да је он један од ретких ко одговара на свако питање од новинара, “за разлику од других који нешто кажу па побегну“. 
- Можете да мислите како је њима, не мислим да им прија и да им је лепо да покушају да притискају. Одавно сам их одвикао од тога. Не мене нико не врши притисак, са мном се тако не разговара и са Србијом се тако не разговара. Видим шта су њихове жеље, препознајем их, али шта ме брига шта су њихове жеље. Интересује ме шта је право - рекао је Вучић.
- Њима из Европе ако се не свиђа... Супер. Пустите га још једном па дођите да ми солите памет о поглављима 23 и 24 и принципима правне државе - додао је он. Бивши хашки оптуженик и председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај ухапшен је у Француској по потерници Србије. 
Он је код себе имао дипломатски пасош када га је француска гранична полиција ухапсила на аеродрому у Базелу. Харадинај (48) је допутовао летом из Приштине. 
Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Паљ Љекај изјавио је раније током дана да ће Рамуш Харадинај око 13.00 часова након саслушања у тужилаштву бити ослобођен. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА