Најновије

Мирјана Бобић Мојсиловић: Либерали су доктори за убиство слободе говора!

Неко је за Бадње вече, у неколико речи, на “Твитеру” описао како са нама стоје ствари, и како прави српски либерал, то јест политички монден, уредно и уљудно сваког 25. децембра свим католицима честита Божић, како 5. јула правилно напише Бајрам шериф мубарек олсун и како 6. јануара обавезно напише нешто у стилу: “Де сте Срби сељобери, је л’ постите?”

Мирјана Бобић Мојсиловић (Фото: Јутјуб)

Пише: Мирјана Бобић Мојсиловић Овај сатирични пост, рекао је можда више о стању духа у овој земљи него стотине текстова по новинама. Српски либерали, међутим, само су у тренду, односно “ин” јер не би могли да поднесу да буду “аут”.
Као што је у духу политичке коректности и одлазећи амерички председник Барак Обама, уместо Божића, грађанима Америке честитао “Срећне празнике”, да не би увредио оне који у Христа не верују, тако и ова домаћа изузетна сорта напредних мислилаца води рачуна да не увреди никога, осим овдашњих сељачина које се усуђују да посте, да се крсте, или да, не дај Боже, те своје навике јавно испољавају.
Јер, српски либерали најбоље схватају смисао политичке коректности, која је нека врста приручне и у ствари савршене замене за универзалног Бога, са којим, обрни-окрени, никако не може да се погреши. А овде политичка коректност, пре свега, подразумева својеврсни аутошовинизам, што је нека врста менталне пречице за улазак у велики свет у коме постоји само либерална узвишеност, прецизно дефинисана на дневној бази.
На пример, Обамини клозети без ознака за мушкарце и жене, роњење суза над бразилским шумама и тотални мук над стотинама хиљада људи побијених у Јемену, разумевање културних различитости када се ради о мигрантима који силују по Европи, пристајање на истине глобалних медија, и апсолутни мук на зверски огавне “карикатуре” “Шарли Ебдоа” на тему Хора руске армије који је погинуо у авионској несрећи код Сочија.
Додајмо том списку и најновији слоган либералске пропагандне хистерије да су “Руси криви за све”. Либерали су светски демагози, доктори за убиство слободе говора, они који су измислили термин “лажне вести” како би право на истину присвојили само за себе.
Убијање слободе говора, наравно, води сваком другом убијању, а потреба да се спасава свет само је параван за потребу да се њим апсолутно влада. Либерали воле тишину.
Промовишући термине као што су “говор мржње” и “лажне вести”, либерали су себи направили фантастично маневарско поље да сваком ко се не слаже лако залепе етикету. Расиста, фашиста, а у Србији - нацош, нациста, сељачина, и најгоре - путиноид. Српски либерални фашизам немилосрдно напада и оптужује, водећи рачуна у исто време о обавезној вакцинацији, љубави према ЕУ, Сорошовом лику и делу, избеглицама код железничке станице, српској естрадној сцени и политичкој некоректности, на пример, бадњака. Ако је у глобалним медијима за хришћанске празнике већ уведено правило да се помињу само као “Празници”, ако су у једној америчкој школи за ускршња јаја већ смислили еуфемизам - “пролећне сфере”, ако либерални свет већ увелико и крупним корацима гази ка томе да педофилија буде декриминализована - јер се ради само о “сексуалној склоности”, и томе слично, у Србији, он селективно исмева све традиционалне вредности, јер је најлакше пентрање по либералној лествици - декларативни презир према сопственој средини, од које си самим тим бољи. И то је, очигледно, првостепени задатак политичке коректности на овим просторима. Тако да се то на терену, претворило у велики двобој познат као “Егзит” против Гуче, труба против техно звука, ракија против екстазија. Латиница против ћирилице. ЕУ против Србије. Вегетаријанци против проклетих сармата. Суши против прасетине. НАТО и друге дилеме у погледу светског мира, љубави међу народима, и ере Водолије. Добар холестерол, против лошег холестерола. Блам ме је што сам Србин, против онога ко је у вези са тим поносан. Смртна озбиљност, против смеха. Смрт против живота. Централна клима против пушења. Држава против родитеља. Етикета против аргумента. Да нико не буде увређен, осим оних који треба да буду увређени и ућуткани. И историја, и бајке, и нарочито српски фолклор, и народне умотворине, све то има да се ревидира у духу политичке коректности и нове, либералне асептичности света. Пошто је српски либерал за слободу избора, осим када се ради о ЕУ, НАТО и Божић Бати. Уопште ме не би изненадило да нам се зада још једно поглавље за улазак у ЕУ: да Срби престану да славе Божић са бадњаком. Јер сеча бадњака јесте и еколошки опасна и примитивна. А познато је да сваки напредни народ мора да има своје бразилске шуме, о којима ће либерали да брину. Извор:Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА