Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Немате данас у МУП-у ниједног руководиоца кога сам ја довео или СНС

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже за РТС да ће Влада данас укинути Уредбу о помоћној полицији, као и да та полиција неће бити формирана. Истакао је да је огромна хјака покренута око питања увођења помоћне полиције, као да МУП хоће да створи нешто накарадно и непотребно.

Стефановић (Фото: Јутјуб)

Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, објаснио да је Уредба о помоћној полицији донета 2005. године, као и да од тада ниједан премијер или министар није укинуо ту Уредбу.
"Влада ће данас у 10 сати донети Уредбу којом ће се укинути Уредба о помоћној полицији и неће бити формирана", наглашава Стефановић.
Напомиње да је велика хајка створена око увођења помоћне полиције.
"Морам да кажем да је нека хајка усмерена да створи напету климу као да МУП хоће да створи нешто што је накарадно и непотребно", сматра Стефановић.
Говорећи о нападима опозиције да је помоћна полиција маска за неспособност Владе, да је то начин да се подривају институције и да се формира партијска полиција, министар је нагласио да су управо представници опозиције донели ту Уредбу.
"То су апсолутне измишљотине, они су доносили Уредбу о помоћној полицији, а сада нас за то окривљују", тврди Стефановић.
Истиче да Министарство унутрашњих послова до сада није ангажовало ниједног помоћног полицајца.
"Ми нисмо ангажовали ниједног помоћног полицајца. Данас у МУП-у ради 4.000 људи мање. Ми хоћемо да уштедимо новац и да смо хтели партијску полицију не би било 4.000 људи мање", наводи Стефановић.
Министар напомиње да су измишљене приче како би било ко могао да буде помоћни полицајац.
"Потпуно су измишљене приче да неко са улице може да се ангажује. Не дају се мени велика овлашћења. Уведен је обавезан конкурс и то за свако радно место у МУП-у. Немате данас у МУП-у ниједног руководиоца кога сам ја довео или СНС, то су људи који ту раде годинама, а ја нисам тада био министар", објашњава Стефановић.
Када је реч о прослави Дана Републике Српске, Стефановић каже да ће он и још неки преставници Владе данас отпутовати у Бањалуку на прославу.
"Идемо у Бањалуку и честитам празник народу Републике Српске. Ми поштујемо БиХ, али имамо право да волимо РС", напомиње министар.
Истиче да му је жао што премијер Александар Вучић неће присуствовати прослави, али да он има важне састнаке у Индији.
Оцењује да одлазак делагације Владе Србије на прославу неће утицати на односе Београда и Сарајева, као и да Србија чини све да у региону инспирише стабилност.
"Ми идемо да честитамо празник и не видим никакав проблем у томе", каже Стефановић.
Говорећи о предстојећим председничким изборима и томе ко ће бити кандидат СНС-а, Стефановић каже да своје мишљење неће износити у медијима.
"Ви знате да ми своје ставове износимо на станачким органима, не у медијима", закључио је Стефановић.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА