Најновије

ДС подржала Јанковића за председника Србије

Председништво ДС једногласно је донело одлуку да на предстојећим председничким изборима подржи Сашу Јанковића.

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

На данашњем састанку врха странке "владало је јединство" и лако је договорено да демократе стану иза кандидатуре актуелног заштитника грађана, а та одлука требало би да буде верификована и на седници Главног одбора.
- Одлука је донета у консултацији са локалним одборима и сигурно ће добити подршку и на Главном одбору - наводи извор из ДС-а.
Да ће подржати Јанковића, званично је потврдио и Драган Шутановац, председник ДС-а. Он је рекао да заштитник грађана "персонификација вредности за које се залажу демократе".
- Вођени интересима грађана, убеђени смо да је он најбољи кандидат и да ће победити. Нисмо се водили пласираним истраживањима. Овакву одлуку смо могли да донесемо и много раније, али смо од самог почетка хтели да се окупимо око кандидата са вредностима европске Србије. Наставићемо разговоре са свим странкама, појединцима и организацијама које желе да нам се придруже - рекао је Шутановац и додао да је одлука донета једногласно, на његов предлог.
Он је признао да је "постојао и онај део ДС-а који је хтео да странка има кандидата из својих редова, али да се нису водили ускостраначким интересима, већ интересима Србије".
- Уверен сам да Саша неће изневерити поверење које му је указала странка - навео је лидер демократа.
Осим ДС-а, Јанковића је до сада подржало 100 јавних личности у Србији, који су тим поводом послали отворено писмо јавности, а чим је најавио кандидовање за председника Србије, омбудсмана је подржала и Нова странка Зорана Живковића. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА