Најновије

Погледајте каква је тренутна ситуација у паклу Јемена! (ВИДЕО/МАПА)

Грађански рат у Јемену, упркос чињеници да га медији слабо прате, не посустаје, а саудијски агресор трпи све веће губитке у техници и људству.

Напад на саудијске добровољце (Фото: Јутјуб)

Ипак, у протеклих неколико дана савез саудијске војске и формација лојалних бившем председнику Али Абдулах Салеху остварио је одређени напредак у регионима градова Таиз и Бајхан. Највећи напредак су просаудијске трупе оствариле у околини Таиза, међутим, далеко од тога да се може рећи да су снагама Хута нанели иоле значајније губитке. Жестоке борбе са крајње неизвесним исходом се настављају, а улог је и даље огроман. Погледајте како ситуација на терену изгледа на мапи:

Зеленом бојом обележена је територија коју контролишу саудијске трупе, љубичастом она коју контролишу снаге Хута, док су црном бојом обележене територије које контролише Ал Каида. Такође, упркос мањем губитку територија, Хути герилским методама борбе наносе страшне губитке вишеструко надмоћнијој саудијској војсци. У близини кризног јеменског подручја нису ретки инциденти у које су укључене најмоћније светске силе. Погледајте ОВДЕ на која је ватру отворила америчка морнарица. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА