Најновије

ПОСЛЕ 30 ГОДИНА, ИСТОРИЈСКИ СУСРЕТ ВУЧИЋА И ПРЕМИЈЕРА ИНДИЈЕ : Србија добила понуду која се не одбија! (ФОТО/ВИДЕО)

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Гандинагару са председником Владе Индије Нарендром Модијем, са којим је разговарао о билатералним односима, јачању економске сарадње и трговинске размене, саопштено је из кабинета премијера. Премијер Вучић позвао је премијера Модија да посети Србију, истакавши да би то био нови импулс јачању сарадње двеју земаља на свим нивоима.

Александар Вучић се састао са председником Владе Индије Нарендром Модијем (Фото: Влада Србије)

Двојица саговорника разговарали су о унапређењу сарадње у области прехрамбрене производње, пољопривреде, фармације, наменске индустрије, туризма и информационих технологија.
– Велики потенцијал за сарадњу двеју земаља лежи у извозу јестивог уља, соје и уљаног семена из Србије у Индију – рекао је премијер Моди и предложио да Србија буде партнер Индије у програму за развој прехрамбене индустрије и прераде хране за 2017-2018. годину.

Вучић је захвалио на принципијелном ставу који Индија има по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и изразио подршку у борби против тероризма са којим се Индија суочава, нагласивши да се против овог зла модерног доба можемо само уједињени изборити, каже се у саопштењу. Вучић се, у одвојеним састанцима, састао и са државним министром Гуџарата Виџајом Рупанијем и председником Федерације привредних комора Индије Сорабом Пателом. Премијер Вучић који учествује на “Вибрант Гуџарат глобалном самиту” чија је централна тема “Одрживи економски и социјални развој” разговарао је са Рупанијем о економској и другој сарадњи Србије и те индијске државе. Гуџарат спада међу економски најразвијеније индијске државе и представља пословну капију света према осталим деловима Индије. У Гуџарату се налази највећа рафинерија у свету и четврта највећа челичана. Највећи је индијски произвођач фармацеутских, хемијских и петрохемијских производа и највећи светски произвођач обрађених дијаманата. Гуџарат бележи раст страних директних инвестиција од 30 посто годишње. Има више од 2 милиона макро, средњих и малих предузећа, која упошљавају 15 милиона људи. Профилисао се и као један од највећих азијских центара индустрије аутомобила и аутоделова, где своја постројења имају Генерал Моторс Индиа, ТАТА, АМW, као и друге компаније. Тема разговора Вучића и Патела такође је била економска сарадња Србије и Индије, односно њено увећање и проширење. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА