Најновије

НА ЈУРИШ ДО ВОДЕ: Сиријска армија стигла до бунара који снабдевају Дамаск! (ВИДЕО/МАПА)

Након што су џихадисти који држе долину Барада, по други пут, прекинули преговоре о примирју на територији са које се водом снабдева Дамаск и околина, јединице Сиријске арапске армије (САА) извршиле су јуриш на кључни градић Басима на источним ободима долине.

Борбе за Бараду (Илустрација: Правда)

Пре јуриша који су предводиле елитне јединице 4. дивизије и Републиканске гарде САА, сиријски хеликоптери извршили су опсежнан удар на џихадистичке положаје у Басими. Снимак ове хеликоптерске акције можете да видите на крају текста.
Убрзо, сиријске снаге су већ заузеле јужне делове Басиме, а пометњу у редовима џихадиста који нису очекивали тако брз пробој САА кроз њихову одбрану, искористиле су јединице Републиканске гарде које су брзим ударом са истока потпуно разбиле џихадистичке редове. Борбе за остатак места трајале су још пар сати пре него што су се преостали џихадисти потпуно повукли у место Ајн ал Фиџа западно од Басиме у ком се и налазе бунари који снабдевају Дамаск.

Према наводима локалних активиста, џихадисти су сада поново подигли сиријску заставу, што је знак за наставак преговора. Ситуација на терену је показала да је САА сасвим способна да у кратком року преузме контролу над бунарима, а да је једина "кочница" овоме била посвећеност Дамаска преговарачким процесима са "побуњеницима". Снимке из борби које су се у долини Барада водиле претходних дана између САА и џихадиста, можете да погледате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА