Најновије

СТАМАТОВИЋ: Вучићу, нећемо "Белог тигра", бичевање и касте у Србији!

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић, упутио је критику на рачун премијера Александра Вучића због тога што није присуствовао свечаности у Бањалуци, већ се упутио у Индију.

Милан Стаматовић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Бежећи од, њему кужне светостефанске Бањалуке под рефлекторе Боливуда, по налогу својих НАТО ортака, Блера и осталих "великих српских пријатеља" који су Србима несебично слали авионе да бацају бомб(он)е, мој колега садашњи премијер, а све извеснији председнички кандидат, поручује отуда како ће се од свега овајдити филмска индустрија у Србији, претпостављам баш онај њен део који и представља пропагандну и медијску гарду Вучићевог режима - изјавио је председнички кандидат Милан Стаматовић, изражавајући бојазан да је Вучић, са Вебера кога је, за оволике године, ваљда напамет научио, прешао на изучавање индијског списатеља Аравинда Адиге и његовог "Белог тигра".
- За разлику од мене "тамо неког са Златибора" (како ме је назвао, мислећи да ме тиме вређа) који се, под будним оком СБПОК-а, бавим прикупљањем ашова и лопата за народну мобу у сврху постављања темеља будуће највеће панорамске гондоле на свету - све извеснији председнички кандидат имао је част и задовољство да, о државном трошку, своју председничку кампању започне из далеке Индије. Част великој Индији, али надам се да наш радознали премијер отуда, као рецепт за српски стандард, не донесе и искуство оне друге Индије ван светлости рефлектора, Индије блата и беде, у којој су рикше на људски погон преовлађујуће превозно средство, у којој је шачица од 0,1 одсто становништва, како пише Адига, издресирала 99,8 одсто људи да живе у стању нераскидивог ропства - упозорава Стаматовић.
Пошто је све извеснији председнички кандидат класичан политички идолопоклоник који се, мало - мало, па "напали" на неког новог идола, Стаматовић упућује на још једну драматичну поруку "Белог тигра" у вези са социјалним разликама, пратећој неправди, корупцији и бруталној кастинској и класној подели која и данас живи у добром делу Индије: "Некада давно, у Индији је било хиљаду каста и судбина. Сада, захваљујући Гандију, Нехруу и другима, имамо само две касте - Људи са великим стомацима и Људи са малим стомацима".
- Индија, на жалост, није пример на који се Србија може угледати ни када је реч о демократским достигнућима: избори су обележени масовном куповином гласова, тј. отисака прстију неписменх гласача, бруталним насиљем, бичевањем, убиствима, на прошлим изборима у Карнатаки на гласачка места се упадало и са мачетама, а присутна полиција и војска нису реаговали. А када је о стању нераскидивог ропства у коме живи огроман број Индијаца реч, оно је тако јако да тим робовима, како каже Адига, у саме руке можете ставити инструмент њихове еманципације, а они ће вас њиме гађати и псовати вас јер покушавате да их ослободите. Надам се да Вучић не доноси из Индије баш тај пелцер - изјавио је Милан Стаматовић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА