Најновије

БЕСНИ ПАС У СТРАХУ: Путин ће да разбије НАТО!

Главна претња за САД је пораст утицаја Русије, сматра кандидат за место шефа Пентагона Џејмс Мaтис, говорећи о свом програму пред сенаторима.

Џејмс Мaтис (Фото: Синхуа)

Бесни Пас је изјавио да није против успостављања односа са Москвом, али и да не очекује некe већe променe од такве сарадње.
- Наравно, слажем се са новоизабраним председником који жели да успостави односе са Русијом. Чак и у најгорим годинама Хладног рата сарађивали смо са Совјетским Савезима. Међутим, ја имам веома скромна очекивања о могућим областима партнерства са господином Путином - рекао је он. Генерал у пензији је оптужио Русију да жели да „уништи НАТО“. Он је поменуо и припрему неке стратегије која треба да пружи отпор Москви. Истина, он је одбио да каже да ли подржава идеју даљег заоштравања једностраних антируских санкција. -Морам да се посаветујем са новим тимом за националну безбедност како бисмо оформили стратегију за борбу против Русије због тога што је урадила - рекао је он. Председник Русије "покушава да разбије" НАТО, рекао је у Сенату Конгреса САД Џејмс Матис, бивши генерал кога је Доналд Трамп предложио за министра одбране.
- Председник Русије "покушава да разбије" НАТО - рекао ја у Сенату Матис. Бивши генерал је рекао да подржава Трампову вољу да обнови дијалог с Русијом, али је указао да је Русија "сама изабрала да буде стратешки ривал САД".  -САД треба да буду у стању да се супротставе Русији ако то буде било потребно и да бране своје интересе ако су угрожени - рекао је Матис.  Рекао је и да Кина "уништава поверење" у односима са својим суседима. Извор: avaz.ba/rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА