Најновије

С-400 БРАНИ НЕБО ИЗНАД МОСКВЕ! Ово је Путинов одговор на гомилање НАТО трупа на руским границама!

Москву ће од евентуалног напада НАТО бранити чак четири батерије најнапреднијег руског ракетног система "С-400".

С 400 (Фото: Министарство одбране Русије)

Након што је Алијанса током викенда нагомилала тешко наоружање и трупе у близини границе Русије, једна батерија "С-400" јуче је стављена у употребу у Московској области, а до краја године очекује се да у истом региону буду распоређене још три.

Најнапреднији ПВО систем

Руско министарство одбране навело је да је нови ракетни систем у Московску област допремљен са војног полигона у Капустин Јару, у Астраханском региону, на југу Русије, где је тестиран током вежби.
- Систем "С-400 тријумф" од јуче је у употреби у једној од одбрамбених јединица руских ваздушнокосмичких снага Московске области. Још једна батерија "С-400" биће на борбеном задатку у истом региону чим буде допремљена са полигона у Капустин Јару - саопштило је руско министарство одбране.
Осим тога, очекује се да до краја године у употребу уђу још две батерије система "С-400", тако да ће их укупно бити четири.
- Главни задатак тих ракетних система биће да штите ваздушни простор изнад наше земље, важне објекте државне администрације и војно-контролне центре, индустријске и енергетске установе, као и јединице руске армије и транспортну инфраструктуру од непријатељских напада - навели су из министарства.
Како истичу, руски "С-400 тријумф" је најнапреднији систем противваздушне одбране (ПВО) с ракетама дугог домета. Уништава летелице и крстареће ракете на даљини од 400 километара, као и балистичке пројектиле који лете брзином 4,8 километара у секунди, и то на даљини од 60 километара.

САД у источној Европи

Иначе, модерни ПВО системи постављени су у Московској области након што су САД у Немачку током викенда допремиле 87 тенкова "абрамс", 20 комада самоходне артиљерије, 136 борбених возила "бредли", стотине логистичких камиона, транспортера и "хамера", као и 4.000 војника.
Сва та опрема и војници биће распоређени по Естонији, Летонији, Литванији, Пољској, Бугарској и Румунији.
Очекује се још да стигне и 50 америчких вишенаменских хеликоптера "блек хок", 10 транспортних хеликоптера "чинук", заједно са 1.800 војника, као и још један батаљон ваздушно-десантних снага, који броји 400 људи, са 24 борбена хеликоптера "апач".

С-400 тријумф

Намена: најсавременији руски ПВО систем, који уништава летелице, крстареће и балистичке ракете
Домет: до 400 километара
Цена: 400 милиона долара по јединици, која се састоји од 8 лансера, 112 ракета, командног и помоћног возила.
Почиње пробој према Палмири, а сиријска армија крчи пут кроз пустињу. О томе више читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА