Најновије

Сода бикарбона вам може спасити живот, али само ако је користите овако! (ВИДЕО)

Лако можемо рећи да је овај састојак за све сврхе, не токсична и изузетно корисна супстанца.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Да ли сте знали да ваши бубрези панкреас заправо стварају натријум бикарбонат супстанцу, која није идентична са содом бикарбоном коју купујете у продавницама? Наши бубрези и панкреас стварају ову супстанцу у циљу контроле киселости крви, јер је кисела крв главни узрог и разлог хроничних упала и болести.
Наше тело призводи натријум бикарбонат како би неутралисало вишак киселине произведене од стране дигестивног тракта и респираторног система.
Како старимо, наше тело производи мање натријум бикарбонат, што значи да смо склони различитим здравственим проблемима, укључујући и једном од најопаснијих – раку.
Недавна студија, предвођена од стране др Рафаела Каланија на Универзитету Јуте у Солт Лејк Ситију, је утврдила да ниво натријум бикарбоната у крви заправо може предвидети дуговечност. Ова студија је анализирала готово 2.300 учесника, узраста од 70 – 79 година, током 17 година.
До краја студије, скоро половина учесника је умрла природном смрћу. Студија је показала да су људи са нормалним или високим нивоом бикарбоната имали сличан ризик од смрти током праћења. А учесници са ниским нивоом натријум бикарбоната су имали 24% већи ризик од преране смрти у поређењу са осталим учесницима.
Др Рафаел Калани је рекао да су открили да су здрави људи са ниским нивоом натријум бикарбоната имали већи ризик од смрти. Он је такође поменуо да додавањем пХ мерења у једначину није променило резултат, што је изузетно важно, јер се пХ не мери рутински.
Такође би требало да знате да је низак ниво натријум бикарбоната повезан са стањима везаним за старење, као што су: болест бубрега, смањење мишићне масе, остеопороза, камен у бубрегу, итд.
Медицински стручњаци тврде да ниски нивои бикарбоната могу бити показатељ основног медицинског проблема који изазива смртност. Дакле, тестирање нивоа натријум бикарбоната у крви је добра ствар – оно може идентификовати појединце који имају ризик од преране смрти. Медицински стручњаци користе овај тест да дијагностификују болест бубрега, обољења плућа и друга метаболичка стања.

Како пити соду бикарбону?

Ово је веома важно– ако желите да пијете соду бикарбону, прво треба да се консултујете са својим лекаром. Али, такође би требало да знате да можете да подигнете ниво бикарбоната повећањем уноса намирница које производе бикарбонат у телу– сировог воћа и поврћа.
Као што се може видети, сода бикарбона није само средство за чишћење– она такође може да пружи многе здравствене предности вама и вашем здрављу уопште.
Како се правилно пије сода бикарбона погледајте у  видеу.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА