Најновије

ЛАВРОВ БАЦИО "БОМБУ": Ми се мешали у америчке изборе, боље то питајте Немце, Французе и Британце!

Лидери и високи државници Немачке, Велике Британије и Француске су ти који су се грубо умешали у амерички изборни процес и унутрашње ствари те државе, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Министар спољних послова Русије је, говорећи на конференцији за штампу пред састанак са колегом из Аустроје Себастијаном Курцом, рекао да је "Москва преуморна од оптужби да се умешала у изборни процес у САД".
Штавише, Лавров је рекао да је крајње време да се "обелодани чињеница да је ситуација заправо била потпуно супротна".
- Амерички савезници су ти који су се грубо мешали у њихове унутрашње ствари. Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Тереза Меј и остали европски лидери отворено су лобирали за Хилари Клинтон и демонизовали Доналда Трампа, не штедећи речи - оштар је био Лавров.
Шеф руске дипломатије подсетио је на изјаву свог немачког колеге Франк-Валтера Штајнмајера из августа прошле године, када је Доналда Трампа назвао "проповедником мржње ", преноси "РТ". Британски министар спољних послова Борис Џонсон изјавио је у децембру 2016. како је "Трамп неподобан да буде председник САД", након што је нови шеф Беле куће изјавио како "неки делови Лондона нису безбедни". Лавров, с друге стране, наводи како је Русија спремна да тесно сарађује са Трамповом Америком. - Доналд Трамп је рекао да уколико промоција националних интереса САД води ка сарадњи с Русијом, онда би ту шансу било сулудо пропустити. Наш став је исти: гдде год нам се интереси поклапају, спремни смо да сарађујемо и са САД и са ЕУ и НАТО - навео је руски министар. Током прошле године, Русија је константно била на мти оптужби одлазеће америчке администрације због наводног мешања у изборни процес. Пре нешто мање од две недеље шеф обавештајне заједнице САД Џејмс Клапер пред Конгресом је рекао да је Москва "уплела своје прсте у изборну кампању у Америци". Ипак, јавности нису предочени конкретни докази који поткрепљују те тврдње. Трампова администрација тврдње је назвала "шпекулацијама које служе одређеним политичким интересима". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА