Најновије

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА: Вучић од Меркелове тражио да смири Албанце

Шеф српске владе разговарао телефоном са Ангелом Меркел о ситуацији у региону и односу Београда и Приштине, као и начину да се реше нагомилани проблеми.

Вучић и Меркел (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић, премијер Србије, разговарао је јуче са Ангелом Меркел, немачком канцеларком, а како Курир незванично сазнаје, тема разговора била је ситуација у региону и односи Београда и Приштине.
Вучић је, како сазнајемо, разговарао с немачком канцеларком око пола сата телефоном.

Спремни на дијалог

- Главна тема разговора била је ситуација у региону и односи Београда и Приштине, као и начин да се реше нагомилани проблеми. Премијер Србије је од немачке канцеларке тражио њену подршку за стабилизацију прилика - каже извор Курира.
Иначе, премијер Вучић је најавио састанак са албанском страном, уз посредство Брисела, и то за следећу недељу.
- Спремни смо на дијалог. Морамо са одговорношћу и памећу да превазиђемо ову ситуацију. Да се поштује договорено у Бриселу, јединице РОСУ не би могле да уђу на север Косова - рекао је Вучић, као и да се осећа глупо што мора Србима да доказује да хоћемо мир, те да не разуме жељу Албанаца да звецкају оружјем.
Шеф српске владе је казао и да је Меркелову упознао са свиме што Србија ради по питању решавања мигрантске кризе и да је од ње добио подршку за решавање проблема миграната у Србији.
- Она се бори за опстанак Европе, потребан нам је приступ тако снажног лидера, у кога сви имају поверење - рекао је Вучић и истакао да, што се економије тиче, не види проблем ако се сачувају мир и стабилност.

Састанак са шефом НАТО

- Надам се да Балкан неће бити остављен по страни - додао је он.
А одмах пошто је завршио с Меркеловом, Вучић је имао разговор и са шефом НАТО Јенсом Столтенбергом, с којим је разговарао о истој теми као и с Меркеловом - о ситуацији на Косову, која је, додаје, размотрена на рационалан начин.
Било је речи и о Републици Српској, а Вучић је навео да се Србија неће придружити санкцијама Милораду Додику, и додао да Србија и даље жели да постане део Европске уније.

СЛУЧАЈ ВОЗА ПРЕУВЕЛИЧАН: Као да смо бацили атомску бомбу

Вучић је казао и да је слање наоружаних одреда због српског воза на релацији Београд-Митровица било неодговорно. - Нисам био у току с планом за путовање тог воза, али ако се на један воз реагује слањем јединица наоружаних митраљезима, ризикује се изазивање пожара који је опасан за читаву Европу - рекао је Вучић у интервјуу за италијанску Републику. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА