Најновије

Шабац обезбедио куће за 14 избегличких породица

Чланови 14 избегличких и прогнаних породица на подручју Шапца решили су стамбено питање.

Шабац обезбедио куће за 14 избегличких породица (Фото: Правда)

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић уручио им је данас у Градској кући уговоре о куповини сеоских кућа са окућницом, а свечаној додели уговора присуствовали су и купци и продавци. Новац за куповину кућа обезбеђен је посредством пројекта којим је Град Шабац конкурисао код Јединице за управљање пројектима, а новац је обезбедила Банка за развој Савета Европе.
Појединачна помоћ за куповину куће са окућницом износила је 9.500 евра. Куће су сада трајно власништво чланова избегличких и прогнаних породица, које ће добити и пакет помоћи за адаптацију и опремање куће, у вредности од 1500 евра. 
Градоначелник Шапца истакао је да избегла и прогнана лица у Шапцу нису социјални проблем, већ наши суграђани који треба на прави начин да се интегришу у друштво.
- Дужи низ година, Град Шабац, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, на различите начине помаже избегла и прогнана лица. У Шапцу нико неће бити заборављен и однос према свима је исти. То показује колико је шабачка локална самоуправа зрела и способна да решава проблеме својих суграђана, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Нови власници кућа, који су до данас живели углавном као подстанари или у колективним центрима, захвалили су се Градској управи на подршци и помоћи, и поручили да је сада за њих све лакше и извесније, и да ће коначно имати и пријатеље и комшије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА