Најновије

КРУПНИМ КОРАЦИМА ПРЕМА ПАЛМИРИ: САА ослобађа планинске врхове источног Хомса! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) начинила је највећи искорак у офанзиви која је недавно покренута из авио-базе Т4 према Палмири.

Источни Хомс (Фото: Твитер)

Предвођени 800. пуком Републиканске гарде, борци САА су извршили јуриш на редове Исламске државе на планини Џабал Тијас и натерали терористе на повлачење према источним обронцима планине. Уз подршку руске авијације, како наводе војни извори, сиријски борци су искористили иницијативу и у року од само сат времена очистили цео Џабал Тијас од терористичког присуства.  У исто време, предвођене тенковском јединицом "Пустињски соколови", јединице Сиријске армије успеле су да направе и значајан помак на јужној страни фронта, одбацујући терористе све даље од древног града Карјатајна.
Борбе се непрекидно воде на више тачака у источном Хомсу, а САА преузима иницијативу на целој линији раздвајања са терористима Исламске државе. Погледајте како сиријске снаге лове терористе ноћу употребом термалне камере: На истоку Сирије, у опкољеном Деир Ез Зору, руски тактички бомбардери извели су највећу акцију до сада, а шта је остало од терористичких положаја, можете да видите ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА