Најновије

ЗВЕЗДА ПРКОСИ БОГАТИМА: Може ли до плеј-офа?

Кошаркашима Црвене звезде предвиђало се неколико победа у Евролиги ове сезоне, а црвено-бели су 12 мечева пре краја регуларног тока кандидати за плеј-оф.

Дејан Радоњић (Фото: Јутјуб)

Цела Европа бруји о играма екипе Дејана Радоњића која је добила шест од последњих седам мечева и тренутно дели шесто место на табели са скором 10-8.
Иако има да се игра још 12 утакмица и иако је јасно да играчи и стручни штаб српског шампиона не размишљају још увек о евентуалном плеј-офу, игре које су црвено-бели приказали стављају их тренутно без дилеме међу осам најбољих у Европи. 
Посебно је импресивна листа екипа која је положила оружје пред четом са Малог Калемегдана, а оно што можда и највише импресионира је да Звезда игра боље у гостима него пред својим навијачима, што је најјаснији показатељ квалитета кошарке српског првака. 
Када би се гледала само издања на гостовањима ове сезоне, Звезда би заузимала пето место на табели. Први пут од почетка сезоне направљена је мало већа разлика између првих осам екипе и остатка лиге, па се већ сада може рећи са којим ће се тимовима Звезда борити за плеј-оф.  Исти скор као и црвено-бели тренутно имају Панатинаикос и Дарушафака, а иза су Барселона и Анадолу Ефес са две победе мање. Управо би ових пет тимова требало да се боре за три места у плеј-офу, јер је реално очекивати да ЦСКА, Реал Мадрид, Олимпијакос, Басконија и Фенербахче прођу у елиминациону фазу. Уз ПАО, Дарушафаку, Ефес и Барсу за плеј-оф ће се како сада ствари стоје борити и Уникс и Бамберг који имају три победе мање од Звезде, док су Макаби, Жалгирис, Армани и Галатасарај далеко од осам најбољих.  Звезда у наредних шест утакмица четири пута дочекује ривале у Београду и у том периоду би много тога могло да се реши. У сваком случају, тим са далеко најмањим буџетом је и са ових десет победа превазишао сва очекивања пред почетак сезоне (360.000 евра), па се играчима и тренеру Радоњићу ништа не може замерити шта год да ураде у наставку Евролиге. 
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА