Најновије

Босански калифат

Бакир Изетбеговић је гостовао у Централном дневнику сарајевске Фејс ТВ и у емисији која је трајало око 90 минута изнио платформу свог политичког дјеловања. Доминантна тема биле су санкције уведене предсједнику Српске Додику, односно Додикова политика која је, по Изетбеговићу, доживјела крах.

Предраг Ћеранић (Фото: Јутјуб)

Пише: Предраг Ћеранић Било је очито да се Изетбеговић пуно труди да ствари тако представи да би без имало скрупула у даљем току интервјуа говорио да му не пада на памет да руши Републику Српску, у склопу чега је истакао да нову констелацију односа у БиХ не треба правити „док не сазријемо“. За пет, за десет година биће исплативије да БиХ буде организована у четири регије, појаснио је Изетбеговић и додао да је то став СДА. Сада радимо на припремама за то, закључио је своју анти-дејтонску реторику. Дуго је говорио и о потреби за бошњачко-српским дијалогом и договором, што је био његов план и прије двије године. Нека рука је то покварила, а припада  косовцима и удбашима који су присутни у систему у Србији али и у БиХ. То су Срби, нагласио је Изетбеговић, због којих је ухапшен Насер Орић, а они су одговорни и за оно што се Вучићу догодило у Поточарима. Најавио је и нову тужбу против Србије пред Међународним судом у Хагу, а нада се да то неће нарушити односе са Србијом. То није тужба у односу на Вучића већ у односу на Милошевића. Сазнали смо и да то „није тужба против Срба“. 
Значи, Бакир неће тужити ову већ ону Србију. Вучића су у Поточарима угрозили Срби који су га спашавали од масе која га је засула камењем. Додик је нарушавао Дејтон, тврди Изетбеговић док мртав хладан износи да припрема Босну од четири регије којих у Дејтону нема нигдје. О параџематима и повратницима из Сирије – тек толико да се „проблем смирује“. Тако ствари изгледају у Бакировој визури. 
У стварности, фамилија Изетбеговић контролише кључне државне институције што се нарочито огледа у сектору безбједности. СИПА и Обавјештајна агенција БиХ слијепо извршавају Изетбеговићеве налоге. О утицају фамилије на органе правосуђа илустративно пише Дневни аваз. Изетбеговићева партија предано и некажњено ради на урушавању Дејтона. У околини Сарајева граде се арапска насеља капиталом који стиже из Катара и Саудијске Арабије. Заливске земље нису одустале од идеје о Босанском калифату. Припреме за исламизацију Балкана, меког стомака Европе, одвијају се неометано. Покренут је процес који Европи у наредних пет година треба да донесе десет милиона људи.
На Балкану и Блиском истоку присутна је примјена арсенала политичке некоректности, двоструких стандарда, лажи умотаних у неолиберално рухо масмедија. Неокони ће се борити док год буду могли против Трампа и промјена које је најавио. Руководиће паралелним центрима моћи и стварати неуралгичне тачке. Изрицање санкција предсједнику Додику један је од тих потеза. Свијет неокона може да траје још неколико мјесеци, али то је свијет који нестаје. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА