Најновије

"У Босни и Херцеговини неће бити никаквог отцепљења"

У Босни и Херцеговини неће бити никаквих дезинтеграција, ценимо деловање Александра Вучића и са Владом Србије коју он води можемо да креирамо добре односе.

БиХ - РС (Илустрација: Правда)

То је гостујући у Кажипрсту рекао председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић.
- Мислим да смо на конференцији за медије рекли све шта смо имали као доминантне теме, фокусирали смо се на очување мира и стабилности у региону. Ако то успемо, то ће нам омогућити европски развој, привлачење страних инвестиција и стварање амбијента за младе, да остану овде и да примене своја знања. Циљ је смиривање тензија у региону и окретање ка животним темама и за БиХ и за Србију - рекао је Звиздић. 
На питање шта угрожава стабилност, рекао је да је извориште тешка радикална реторика политичара који провоцирају тензије у БиХ и региону. 
- То су сви они који не обраћају пажњу на приоритете и уместо да говоре о економији и европском путу, говоре о референдумима, сепарацији, отцепљењу... Додик је добар пример тога, континуираним деловањем, које је у супротности са Дејтоном и приоритетима БиХ, цело време је стварао тензије и на крају имамо санкције. Нисмо срећни због тога, не желимо да лидери у БиХ буду санкционисани. Морамо да онемогућимо такво деловање које онемогућава развој. Проблем са Додиком се може решити када би он желео да се реши, када би му дневна политика била окренута ка приоритетима - истакао је Звиздић. 
Према његовим речима, не постоји интенција и ниједна одлука у БиХ не може да буде усвојена ако не гласају сви конститутивни народи. 
- Не желимо доминацију, желимо дијалог. Ценимо деловање Вучића, посебно јер је кроз сет политичких порука показао озбиљан однос према БиХ. Он није угрозио суверенитет, интегритет и међународни правни објективитет БиХ. Он није подржао референдум у Српској јер је знао да је антидејтонски. Деловање Вучића је конструктивно, јако га ценимо и сматрамо да са Владом Србије коју он води креирамо добре свеукупне односе - каже Звиздић. 
На конференцији за медије се чуло и да је порука Београда да ће се мање мешати. 
- То су поруке које су логичне, поштује се суверенитет и територијални интегритет БиХ и Србије. У БиХ се неће десити било каква даља дезинтеграција, било какво отцепљење, мој сан је европска и просперитетна БиХ која живи у мирном и стабилном региону. Ми са Вучићем можемо да градимо добре односе - закључује Звиздић. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА