Најновије

ЈАДРАНКА ЈОКСИМОВИЋ: Активни смо, глас Србије се чује!

Министарка Јадранка Јоксимовић изјавила је данас у Валети, где учествује на неформалном састанку министара и дрзавних секретара задужених за европске послове, да је Србија активна и да се став Србије чује, те да верује да ће до краја малтешког председавања бити отворено још неколико поглавља.

Јадранка Јоксимовић (Фото: Јутјуб)

Јоксимовић, која је имала низ састанака и билатералних и неформалних разговора, рекла је Тањугу да су Мађарска, Аустрија, Холандија и друге земље, врло афирмативно говориле о наставку проширења ЕУ и ономе што је Србија радила.
- То је једини начин да напредујемо. Присутни смо, разговарамо, лобирамо, објашњавамо, наш глас се чује. Србија је земља која је увазавана, а реформе које спроводимо спроводимо због себе и то ћемо наставити да радимо - подвукла је Јоксимовић.
Министарка је навела да је порука свих учесника да снажнија и јача ЕУ свима користи, и државама чланицама и Србији, као земљи кандидату.
- Србија и на састанку на Малти, која је од 1. јануара преузела председавање ЕУ, "седи за столом" као партнер једног политички и економско снажног блока, какав ЕУ јесте и какав ће и бити, те да имају могућност да се договоре и размене мишљења - рекла је Јоксимовић.
Она је пренела да је на састанцима говорила о потреби отварања свих поглавља за које је Србија спремна, те истакла да верује да ће до краја малтешког председавања бити отворено још неколико поглавља.
- На првој међувладиној конференцији бићемо сигурно спремни за отварања три поглавља, то сам јасно предочила - рекла је Јоксимовић и додала да је затражила подршку земаља чланица, јер само поштовање критеријума напретка и испуњавање зацртаних критеријума може да допринесе кредибилности идеје ЕУ и у Србији и у другим земљама кандидатима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА