Најновије

КРЕЋЕ У НОВУ ТРКУ: Јанковић подноси оставку 1. фебруара!

Заштитник грађана Саша Јанковић 1. фебруара поднеће оставку на ту функцију како би коначно кренуо у предизборну трку за председника Србије.

Саша Јанковић (Фото: Медија центар)

Дефинитивну одлуку донео је прекјуче након састанка са демократама, које су недавно објавиле да ће подржати његову кандидатуру.
- Јанковић се у недељу састао са лидером Демократске странке Драганом Шутановцем. Разговори су добро прошли и заједно су донели одлуку да Јанковић 1. фебруара поднесе оставку на садашњу функцију Заштитника грађана, те да већ наредног дана, 2. фебруара, крену у озбиљну кампању за председниче изборе - открива добро обавештен извор Ало. Како додаје, демократе и Јанковић су већ почели да праве стратегију за кампању. - Одлучили су већ и која ће им агенција радити кампању, а њу ће ангажовати такође првог дана фебруара. У странци верују да Јанковић заиста има одличне шансе као кандидат за председника Србије. За сада још није у потпуности затворен једино финансијски оквир, али ни то не би требало да буде проблем - наводи саговорник за исти лист. Званични почетак кампање уследио је пошто су скоро сви на политичкој сцени Србије приговорили Јанковићу да није фер што користи једну од најважнијих функција у држави за своју политичку промоцију. О оптужбама од стране власти да је искористио функцију Заштитника грађана у политичке сврхе, те да је део јавност можда довео у ситуацију да мора да размишља да ли се он оглашава као заштитник грађана (на којој функцији је још увек) или као председнички кандидат, Јанковић је пре два дана изјавио да је то урадио јер страхује да је у Србији угрожен политички систем који гарантује владавину закона, стриктну поделу власти на извршну, судску и законодавну, као и права грађана. - Браним републику, браним државу, браним права грађана. Република Србија постоји да би сви њени грађани уживали највећи степен слободе, не да би неке политичке странке имале власт - казао је он и истакао да ће, ако буде у прилици, као председник Србије то исто радити: "Стајати као гарант тога да је Република Србија подједнако мајка, а никоме маћеха, без обзира на његова политичка уверења и без обзира на то ко у Парламенту има већину." Подсетимо, председништво Демократске странке пре десетак дана једногласно је одлучило да та партија подржи председничку кандидатуру Саше Јанковића. Одлука је донета на предлог председника демократа Шутановца, а образложена тиме да је он најбољи кандидат који може да победи кандидата режима. - Јанковић се залаже за вредности које данас највише не достају Србији. Убеђени смо и да је он персонификација вредности за које се ДС залаже од оснивања и да ће уз подршку ДС-а и свих грађана који верују у европску Србију бити изабран за председника - објаснио је тада Шутановац. Истовремено, Јанковић је захвалио демократама на подршци, као и Новој странци и Мађарском покрету, као и свим другим политичким и неполитичким организацијама и појединцима који су подржали или ће подржати његову кандидатуру, али и "онима који неће, али верују у уређену, успешну и пристојну Србију без страха." Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА