Најновије

СНИМЦИ РАЗОТКРИЛИ МЕСИЋА: НДХ је хрватска победа, није било злочина над Србима, Јасеновац је фалсификат (ВИДЕО)

На Јутјубу су се појавили снимци бившег председника Хрватске Стјепана Месића, наводно настали 1992. у Новској и Аустралији.

Стипе Месић (Фото: Јутјуб)

Месић на снимку тврди да је Јасеновац радио до 1947. године, додајући како је реч о "радном логору" те како би у Јасеновац требало довести "светску комисију" која би утврдила праву истину о том логору.
За Месића је 1992. Јасеновац био "радни погон", а људи који су послани у њега били су "практички спашени" јер је долазак у Јасеновац значио да неће бити побијени него кориштени као радна снага.
- Људи су умирали, као што су људи у рату и иначе умирали, од тифуса од дизентерије. Али то су били радни погони. Било је глупо некога научити да ради кожу па га након тога убити - каже Месић на снимку.
Месићу то није било први пут да негира усташке злочине. Тако је Индекс још 2006. објавио снимак на коме се Месић обраћа емиграцији у Аустралији и назива фашистичку НДХ - хрватском победом.
- У Другом светском рату Хрвати су два пута победили. Ми немамо разлога никоме да се извињавамо. Траже од Хрвата да клекну пред Јасеновац. Ми немамо пред ким шта клечати. Ми смо два пута победили, а сви други само једном. Ми смо победили 10. априла, када су силе осовине признале хрватску државу. Победили смо јер смо се нашли после рата опет с победницима за победничким столом - рекао је тада Месић, који се накнадно оградио од својих тадашњих изјава и назвао их "тактичким уступцима".
Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА