Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ОТКРИВА: Вучић склонији помирењу од Николића!

"Он (Николић) подржава Додика у његовом деструктивном односу, он прима у председничке аудијенције осудјене ратне злочинце, а у исто време лије 'крокодилске сузе' над државом БиХ 'која никако да се стабилизује'", рекао је Изетбеговић у интервјуу за мостарски Дневни лист.

Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Како је рекао, "срећом, свет остаје на млађима, а млађи српски лидер Вучић је склонији договору и помирењу".
Он је оценио да је и хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић имала "неке неодмерене изјаве" и да јој је на њих одговорено из БиХ.
"Али имала је и многе добре и позитивне изјаве. Хрватска је заиста дала значајан допринос да се БиХ покрене из застоја на њеном европском путу који је трајао осам година. С председником Николићем, нажалост, није тако", нагласио је Изетбеговић.
Он је оценио да доминантна већина Срба, Бошњака, Хрвата и свих грађана БиХ не жели никакав нови ратни сукоб, оценивши да односи у БиХ нису такви да их се морају разрешити новим сукобом. "Држава се није распала нити ће се распасти. Не идемо ка подели земље", нагласио је бошњачки члан Председништва БиХ.
Према његовим речима, неки политичари, попут Додика, коме су САД увеле санкције због опструкције Дејтонског споразума, сада сносе озбиљне последице за своје неодговорне, противуставне и незаконите потезе и ударе на државу и њене институције.
Изетбеговић је оценио да је Додик "ослабио, добио тешке ударце, да се у РС све теже живи", као и да Србима није до нових конфликата, те да Србија и Русија не подржавају дестабилизацију прилика на Балкану.
Он је додао да би могао "закопати ратне секире" с Додиком, ако би то било у општем интересу напретка државе.
"Додик је испровоцирао политичко натезање, које траје скоро деценију и које је нас је све коштало, а понајвише његов народ у ентитету РС, па и њега лично. Моја рука је пружена према сваком ко је спреман радити за бољу Босну и Херцеговину", истакао је бошњачки члан Председништва БиХ. Извор: danas.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА