Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ И ФЕДЕРИКА МОГЕРИНИ: Ево шта је поручила Тачију и Вучићу!

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изјавила је данас да су Београд и Приштина у наставку дијалога показали посвећеност, одлучност и лидерство свих актера, али је упозорила да ће дијалог бити мање конструктивано ако две стране буду коментарисале једна другу.

Федерика Могерини (Фото: Синхуа)

Могерини је изразила наду да ће наредних сати и дана бити мање тих коментара, а да ћемо се, како је рекла, више ангажовати на решавање отворених проблема који су пред нама.
Одговарајући на питање новинара у Бриселу, Могерини је рекла да је, осим процедуре, фокус јучерашњег састанка на највишем нивоу између представника Београда и Приштине био и дух тих разговора.
- Јуче сам видела поштовање и конструктиван приступ свих учесника. И што више буду коментарисали једни друге, то ће дијалог бити мање конструктиван - рекла је Могерини. Висока представница је додала да ће наредних недеља дијалог на високом нивоу бити настављен, а да ће се у међувремену радити на конкретним опцијама за решавање отворених питања. Констатујући да је последњих недеља тензија између Београда и Приштине била веома висока и забрињавајућа, Могерини је нагласила да је јучерашњи разговор показао посвећеност, одлучност и лидерство свих актера. - Јасно сам видела снажну посвећеност да се примене раније постигнути договори - рекла је. Кључни елемент и исход јучерашњег састанка, додала је Могерини, јесте и јасна европска перспектива Београда и Приштине, као и то да су обе стране препознале регионалну компоненту као кључни елемент дијалога. - Европска унија ће наставити да буде снажна подршка пре свега регионалне сарадње и европске перспективе западног Балкана - поручила је Могерини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА