Најновије

ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Вучић се променио,трансформисао се и постао други човек! (ВИДЕО)

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић је у Новом дану рекао да је његово постављање на место директора Коридора Србије стопирао министар Небојша Стефановић чији је кум Дмитар Ђуровић био директор Коридора. Додаје да су Зорана Михајловић и Стефановић били у „жестоком сукобу“ због Коридора, што је био разлог да од ње добије извештај.

Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

После разлаза две странке, за шта је повод био то што Илић није добио место директора у Коридорима Србије, он каже да више нема шта да тражи са СНС. Додаје да се премијер трансформисао и постао други човек. Каже да је раније био добар саговорник, позивао на разговоре и консултовао се, а потом почео сам да склапа уговоре, одлучује и никога ни за шта не пита.
Он објашњава да није било „разговора“ о томе да преузме место директора Коридора Србије, већ да је то био коалициони споразум, који на крају није испоштован.
„Вучић је уочи потписивања коалиционог споразума рекао: ‘Немој на посланичку листу, бићеш у Влади’. Када се правила влада, он ме је позвао и рекао: ‘Немој у владу, узми ове Коридоре, треба да се заврше аутопутеви. После ми је речено да Дмитру (Ђуровић) истиче мандат, да сачекамо да га не би смењивали“, рекао је Илић и додао да Коридори Србије нису јавно предузеће, већ д.о.о. због чега није потребан конкурс за директора.
После разлаза за коалиционим партнером, Илић каже да посланици Нове Србије немају обавезу да у Скупштини Србије гласају слепо за предлоге владајуће већине и да ће сами одлучити о подршци. „Посланици сами одлучују да ли ће подржати већину, немају обавезу да гласају слепо. Оно што је позитивно подржаће. До избора смо на том статусу, гласамо за оно што је у интересу грађана“, објаснио је Илић однос са СНС. То није радни, већ стручни извештај који министарка крије од грађана и премијера. Он додаје да је Нова Србија повређена и увређена јер су и Муамер Зукорлић и Савез војвођанских Мађара добили „нека места“, а његова партија ништа. „Када смо правили коалицију, Вучић је рекао: ‘Илићу бићеш у влади, добићеш пристојно место, ти си искусан човек. Један нељудски однос СНС према мени, да премијер каже да водим транге- франге политику… Био сам коректан, ћутао, нисам хтео никоме да правим проблеме“, казао је Илић.

„Није једина фотографија Лончара са Земунским кланом“

Велимир Илић је на конференцији за штампу показао фотографију министра здравља Златибора Лончара са припадницима Земунског клана. Илић је у Новом дану рекао да ту фотографију има барем пет политичара, који су је као и он добили анонимно. Више пута упитан ко му је дао фотографију, лидер Нове Србије је одговорио да му је убачена у сандуче и да верује да су је послали људи из „служби“. Он тврди да то није једина фотографија министра Лончара са припадницима Земунског клана. Каже да такође поседује и фотографију на којој су Лончар, лекар који је побегао за Канаду и припадници Земунског клана. Упитан зашто су баш њему послали фотографије, Илић одговара да су вероватно знали да ће некада изаћи у јавност с њима. На констатацију да је то трговина пошто није добио место директора Коридора, он одговара да је имао искуство са писмом Милорада Улемека Легије које је показао Зорану Ђинђићу и тадашњем министру полиције Душану Михајловићу, а касније је критикован што јавност није упознао с тим писмом. Погледајте ОВДЕ Велимир Илић изјавио да не води политику "транге франге". Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА