Најновије

ОКРЕНУЛИ ЛЕЂА САВЕЗНИЦИМА: Литванија и Пољска не желе тајне затворе ЦИА!

Пољска и Литванија саопштиле су да Американцима неће дозволити да граде тајне затворе на њиховим територијама.

ЦИА (Фото: cia.gov)

И Литванија и Пољска су блиски савезници САД и некада су дозвољавале присуство тајних затвора на својој територији који су коришћени за време рата против тероризма након 11. септембра 2001. године, под председником Џорџом Бушом.
Званичници САД су рекли да постоји шанса да ће Трамп наредити ревизију програма, услед које би он могао бити обновљен. Слични затвори налазили су се у Румунији, Тајланду и Авганистану. 
На питање да ли би њена влада пристала да поново дозволи присуство затвора на својој терирорији, премијерка Пољске Беата Шидло је рекла: "Нема предлога и немамо простора за затворе". 
Министар спољних послова Литванија Линас Линкевициус, изјавио је да је његова држава спремна за сарадњу са САД око свих стратешких проблема, али да људска права морају бити поштована. 
- Мучење људи није могуће по медјународном праву, не само на правном пољу, већ и моралном - рекао је Линкевициус у интервјуу. 
- Не верујем да било која цивилизована држава требало да користи овакве методе. То није само мој лични став, већ и став моје државе - додао је он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА