Најновије

СВЕТ ЈЕ ДОЧЕКАО, ПУТИН И ТРАМП ДАНАС РАЗГОВАРАЈУ ПРВИ ПУТ: Ево о чему ће причати лидери најмоћнијих земаља!

Председник САД Доналд Трамп данас ће телефоном разговарати са председником Русије Владимиром Путином, потврђено је из Беле куће.

Путин и Трамп (Фото: kremlin.ru/ flickr.com)

То је јуче најави портпарол Беле куће Шон Спајсер на Твитеру.
Висока саветница у Белој кући Келиен Конвеј изјавила је да ће Трамп и Путин вероватно причати о широком опсегу тема, укључујући и америчке санкције против Москве и заједничке напоре у борби против тероризма.
"Претпостављам да ће они разговарати, у интересу својих земаља, о томе како се удружити и радити заједно на питањима око којих могу пронаћи заједничке основе и о томе где би ове две нације можда могле да поразе радикални исламистички тероризам", одговорила је Трампова саветница.
АП преноси да је Конвејова током гостовања у емисији "Фокс њуза" навела санкције које су САД увеле против Русије као једну од тема. Она је казала и да ће Трамп бити "пријемчив" према руском председнику "ако Путин жели да води озбиљан разговор о томе како победити исламистичке екстремисте".
Из Кремља поручују да Путин намерава да Трампу честита ступање на дужност америчког председника и с њим размени ставове о тренутном стању билатералних односа. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, на конференцији за новинаре, упитан да ли ће бити речи и о Украјини, одговорио да је мало вероватно да ће они разговарати о великом броју тема с обзиром да је у питању њихов први контакт од инаугурације Трампа. Ројтерс подсећа да је Кремљ раније већ најавио разговор Путина са Трампом, а извор ове агенције из Берлина је казао да ће амерички председник причати и са немачком канцеларком Ангелом Меркел и председником Француске Франсоа Оландом. Иначе, портпаролка Ангеле Меркел је одбила да то коментарише. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА