Најновије

ОШТРЕ МЕРЕ: Мигранти само уз дозволу напоље!

Мигранти смештени у центру у касарни у Обреновцу ће убудуће моћи да напуштају објекат само уз дозволу, каже председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Чучковић је у емисији "150 минута" на ТВ Прва рекао да се уводи и обавезно повечерје у 22 часа, након чега смештене избеглице до јутра неће смети напоље.
Ове одлуке донете су након инцидента у Обреновцу у коме је једна жена нападнута, а како је рекла полицији, нападачи су били мигранти.
Када је нападнута она је шетала градом са троје мале деце, а наводно су нападачи хтели да јој узму и колица са бебом.
И министар за социјална питања Александар Вулин је потврдио је да ће бити уведене посебне мере контроле у Обреновцу, а апеловао је на грађане да не доносе суд пре него што се заврши истрага. 
- Успостављена је чвршћа контрола у смислу да ће само уз одређене дозволе моћи да напуштају камп, да се враћају у одређено време и да им се издају одговарајуће легитимације - рекао је Вулин. 
Упитан да ли ће се, ако се испостави да се напад заиста догодио, променити политика према мигрантима, Вулин је рекао да није ствар у промени политике већ у спровођењу закона и кажњавању оних који су починили кривично дело, без обзира на тт да ли су мигранти или грађани Србије. 
Полицији је пријављен случај, покренут је поступак против НН лица, а више детаља ће бити познато јавности када надлежни органи саопште шта се види на снимцима надзорних камера са места напада. 
МУП је саопштио да је пријављен напад групе миграната на жену са децом у Обреновцу, о чему је обавештено и Основно јавно тужилаштво у тој општини. 
У МУП-у додају да се води истрага и да полиција ради на расветљавању свих чињеница. 
Чучковић је за Б92.нет рекао да "не треба трчати пред руду" и доносити преурањене закључке, али је раније рекао и да је овим случајем "недопустив начин узвраћено на гостопримство Обреновчана". 
- Све и да су је само ударили, да нису покушали да јој узму дете, недопустиво је овако узвратити на гостопримство Обреновчана, који су их, јер немају где, примили у свој град када је напољу било 15 степени - рекао је Чучковић. 
Председник општине је данас навео и да је посао надлежних да обезбеде пуну безбедност грађана Обреновца и навео да су, у складу са тим, спроведене мере које су наложили министри Небојша Стефановић и Александар Вулин. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА