Најновије

НА КОРАК ОД ПРОБИЈАЊА ОБРУЧА: Сиријска армија користи подршку руских бомбардера! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) је, уз снажну подршку руског ратног ваздухопловства, коначно успела да направи помак на фронту у Деир Ез Зору.

Деир Ез Зор (Фоо: ЈуТјуб)

Јединице САА су потиснуле положаје Исламске државе (ИД) на гробљу, у индустријској зони и у пољима која раздвајају две раздвојене слободне зоне у Деир Ез Зору. Према извештају Сиријске армије, уз подршку руске и сиријске авијације, 104. падобранска бригада Републиканске гарде и Ал Касим група "Пустињских соколова", пробили су положаје ИД-а, опколивши притом терористе који се налазе на градском гробљу, кључном делу за повезивање раздвојених територија.
На пољима изнад Деир Ез Зора, јединице САА су такође успеле да се пробију кроз линију одбране ИД-а, чиме су направили први помак на овом делу фронта од почетка терористичкие офанзиве 14. јануара. Као резултат данашњих успеха, Исламска држава је онемогућена да врши даље нападе на северном делу аеродрома.

Руска подршка

Руски стратешки бомбардери Ту-22М3 гађали су објекте терориста у области града Мајадин у провинцији Дир Ез Зор и уништили велика складишта ИД-а у тој области, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије, преноси Спутњик. Како се наводи у саопштењу, бомбардери су из Русије полетели у петак, прелетели изнад територије Ирана и Ирака и извели групни удар на објекте ИД-а. Њихов циљ су била велика складишта муниције и наоружања терориста. Министарство је успело да потврди и уништење свих испланираних циљева. Бомбардери Ту-22М3 су летели у пратњи ловаца Су-30СМ и Су-35С, који су полетели из авио-базе Хмејмим. Од 21. јануара руски интерконтинентални бомбардери почели су да изводе нападе на положаје и објекте терориста у Деир Ез Зору.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА