Најновије

РАМА ПРЕТИ: Срби, све ћемо вас згазити само ли уђете центиметар на Косово!

Док Београд позива на мир и уздржаност, Албанци не престају да прете ратом!

Рама (Фото: Синуха)

Гостујући на РТК заједно с премијером Албаније Едијем Рамом, косовски председник Хашим Тачи је провоцирао да ће Срби сами морати да сруше потпорни зид у Косовској Митровици! Рама је отишао корак даље и запретио да ће „Косово и Албанија заједно бранити своју територију“, те да ће реаговати „на сваки упад Србије на територију Косова“. И поред упозорења из ЕУ да не сме да даје запаљиве изјаве, Тачи је јуче наставио да провоцира. - Срушиће га (потпорни зид у Косовској Митровици, прим. аут.) они који су га изградили. Разговарали смо о томе са европским властима. Искрено, они који су га изградили у тежем су положају - казао је Тачи.

Рама је рекао да је, „ако Србија и за центиметар уђе на Косово“, Албанија спремна да одговори. Премијер Србије Александар Вучић оценио је да ни ЕУ ни Приштина не поштују договорено и да стално мењају правила, те да је све што је он рекао истина.

И ЕУ да се држи договора

- Не постоји нико у ЕУ ко може да каже да није тако. Шта више хоћете од Србије? Јасно је речено да нема разговора о ЗСО. Тишина, нема разговора о ЗСО. Нико се не узбуђује око теме која је суштина Бриселског споразума и суштина за Србе, али прави се проблем од зида од 80 центиметара - казао је Вучић. Како је препричао, прешли су на разговор о мосту, иако је то питање договорено још раније. - Они неће никакав договор ни о чему, шта хоће од нас кад је све што је договорено после пуј-пике не важи - упитао је српски премијер. Вучић је поручио ЕУ да заузме јаснију позицију, одговарајући на изјаву Маје Коцијанчић, портпаролке шефице европске дипломатије Федерике Могерини, да би Београд и Приштина требало да се уздрже од запаљивих изјава. - Нека се ЕУ бар на 15 минута држи онога што предложи, јер су раније поручили да ће упозорити онога ко први прекрши договор. Нисам ништа запалио, напротив, гледао сам да смирујем оно што су други запалили. Београд жели дијалог и поштује улогу Могеринијеве, али ЕУ је поручила да ће упозорити онога ко први прекрши договор - казао је Вучић.

Србија чува мир

Председник Србије Томислав Николић осудио је и запаљиве изјаве албанског премијера Едија Раме. - Не само Тачи него је и Рама дао шокантну изјаву да се Албанија и Косово бране заједно и да је сваки упад Србије на територију Косова знак да Албанија и Косово морају одмах да се бране, да ниједан педаљ територије заједничке одбране Косова и Албаније не сме да буде угрожен. То је веома безобразна изјава! Ми ћемо увек тежити мирном решењу и увек ћемо испунити оно о чему се договоримо. То очекујемо и од Албанаца, а они су својим понашањем озбиљно угрозили даље разговоре - рекао је Николић за Курир и додао да је порука грађанима Србије на КиМ да пруже пасивни отпор, јер би све друго било рат, што не смемо да дозволимо. Погледајте ОВДЕ, Дачић напао Марковића због односа према Косову! Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА