Најновије

РУСКИ СНАЈПЕРИСТИ РЕШАВАЈУ СТВАР: Терористи трпе тешке губитке у борби за Ал Баб! (ВИДЕО/МАПА)

Тигрове снаге Сиријске арапске армије и јединице Националних одбрамбених снага, уз подршку руске авијације и специјалних јединица ослободили су стратешки важан град Аран на јужној страни Ал Баба.

Борбе око Ал Баба (Илустрација: Правда)

Борбе за овај градић су вођене пуна три дана, а према подацима које је објавила Сиријска армија, у операцији је потврђено убиство најмање 50 терориста Исламске државе, док ослободилачке снаге нису имале губитке у људству. Тигрове снаге сада нападају село Бират Баб, а по његовом ослобођењу, Тигрове снаге од коначног циља делиће још само село Тадиф, које је практично предграђе Ал Баба.
Доласком Сиријске армије до Ал Баба, климава сарадња која је договорена између Русије Сирије и Турске биће стављена на коначни испит. Руска агенција АННА објавила је снимак у ком су приказани руски снајперисти који пружају подршку сиријским снагама у борбама око Ал Баба:

Турци грабе територију

Турска армија и про-турске паравојне формације сиријских "побуњеника", након целодневне борбе освојили су село Бзаа са источне стране Ал Баба. Уласку у турских снага у село претходило је опсежно бомбардовање турске авијације и артиљерије. Иако су освајањем Бзаа Турци обезбедили још један, најповољнији до сад, стратешки положај за напад на Ал Баб, претпоставља се да до њега ипак неће доћи услед договора који је постигнут са руском страном. Ове акције могу се ре свега посматрати као Ердоганово коришћење ситуације, у којој су терористи приморани да се боре против сиријских снага на фронту широком више од 30 километара и нису у могућности да адекватно одговоре на турске нападе, не би ли се домогао што већег дела северне сиријске покрајине. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА