Најновије

УДАРНА ВЕСТ: Балистичка ракета пала на престоницу Саудијске Арабије! (МАПА)

Балистичка ракета земља-земља погодила је вечерас циљ у Ријаду, саопштено је из здружене команде Ракетних снага Јеменске војске и хутских Народних комитета.

Лансирање (Фото: Твитер)

Према саопштењу јеменских Ракетних снага, најновија ракета је успешно тестирана и погодила је свој циљ у саудијској престоници - Ријаду. Ракета је лансирана у недељу 5. фебруара у касним вечерњим сатима. У кратком саопштењу се не наводи која је ракета или циљ у питању и да ли је било жртава, али се најављује детаљнији извештај о овом "ракетном тесту" јеменских снага. 
Саудијска Арабија, у коалицији са још 10 блискоисточних земаља и САД-ом покренула је инвазију на Јемен 2015. године. Јеменске снаге које су у међувремену постале препознатљиве по ракетним снагама, али и конструкцији сопствених ракета, први пут су најавиле нападе на ријад у октобру 2016. Према најновијим информацијама циљ напада је била војна база Музахимија у западном предграђу Ријада.

Једина "потврда" са саудијске стране која је стигла до сада јесу сведочења твитераша из Ријада који су "осетили земљотрес" у време детонације у војној бази. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА